Orașul care interzice publicitatea la acest produs alimentar. O premieră MONDIALĂ

Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Care este explicație edililor
Care este explicație edililor
Partidul Verde din orașul olandez Haarlem consideră că oamenii nu ar trebui să mai fie încurajați să mănânce carne.

În Olanda, orașul Haarlem, situat la vest de Amsterdam, intenționează să interzică majoritatea reclamelor la carne în spațiile publice. Potrivit site-ului de știri BBC, măsura, inițiată de partidul ecologist GroenLinks, va intra în vigoare începând cu 2024, după ce carnea va fi adăugată pe o listă de produse considerate dăunătoare pentru climă.

Reclamele la produsele din carne vor fi interzise pe autobuzele și ecranele din oraș. Vorbind pentru Dutch News, consilierul GroenLinks Ziggy Klazes a explicat: "Nu putem să le spunem oamenilor că există o criză climatică și să-i încurajăm să cumpere produse care o provoacă."

Cu toate acestea, decizia nu a fost susținută în unanimitate de consiliul municipal din Haarlem. Sander van den Raadt, liderul partidului conservator Trots, a glumit: "Este remarcabil că municipalitatea din Haarlem organizează o mare campanie de afișare pentru ca tu să poți fi tu însuți în Haarlem și să îți placă cine vrei, dar dacă îți place carnea în loc de iarba moale, "brigada de sponsorizare" va veni și îți va spune că te înșeli complet".

Industria cărnii a contestat vehement decizia, afirmând că municipalitatea "merge prea departe în a le spune oamenilor ce este mai bine pentru ei". Și a decis să riposteze, lansând o campanie numită "Nederland Vleesland" pentru a promova consumul de carne ca "o chestiune de gust" și ca un avantaj economic.

Consumatorii de carne reprezintă în continuare aproximativ 95% din populația Țărilor de Jos, potrivit biroului olandez de statistică (CBS). Mai mult de jumătate dintre ei nu mănâncă carne în timpul săptămânii și doar 5% din populație nu mănâncă deloc carne, arată cifrele CBS din 2021.

Citește și Comori pierdute și încă negăsite. Aur, bijuterii, opere de artă

În pofida tuturor eforturilor depuse de arheologi, istorici sau căutători de tezaure, nimeni nu a reușit să găsească toate comorile a căror existență este consemnată în scrierile vechi. După toate probabilitățile, chiar și astăzi, în diferite colturi ale lumii se ascund cufere cu bani, monede sau bijuterii, opere de artă de o valoare inestimabilă, lingouri de aur și alte obiecte capabile să aducă găsitorilor milioane de dolari.

Aurul lui Yamasita

O poveste care începe în timpul celui de-al Doilea Război mondial, perioadă în care, în Japonia, a fost creată organizația secretă ”Liliacul de aur”. Scopul ei a fost confiscarea tuturor valorilor culturale din Asia de Sud-Estul - aur, statuete, hârtii valorice, opere de arte și altele. Membrilor acestei organizații li se permitea să intre în posesia respectivelor obiecte cu orice mijloace, inclusiv dintre cele mai dure și nemiloase.

Toate valorile furate s-au păstrat, un timp, într-un depozit secret, aflat undeva în jungla filipineză. Zi și noapte, zona era păzită de generalul Yamasita, căruia i se spunea ”Tigrul din Malaezia” și de oamenii lui . La încheierea misiunii, tezaurul urma să fie transportat în Japonia, dar nu a mai ajuns.

E adevărat că, în 1961, fiul unui fost prizonier al generalului japonez a desenat o hartă indicând locul unde se afla mult dorita comoară. Plecat să găsească aurul, un căutător de comori a dat, este adevărat, de ascunzătoare, de unde a plecat cu o ladă cu aur și o statuie uriașă. Prins de autoritățile malaieziene, omul a decedat însă din cauza torturilor la care a fost supus, fără însă a încredința altcuiva harta. Și așa, aurul lui Yamasita mai zace, probabil, undeva în junglă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel