Șezutul la birou solicită în mod deosebit coloana vertebrală și în timp poate cauza și diferite afecțiuni la nivelul membrelor, șoldului sau chiar gâtului. De aceea, este important să te decizi cât mai repede și să faci primii pași către investiția într-un scaun ergonomic de calitate, începând de exemplu cu documentarea.
Ce fel de scaun ergonomic pentru birou este cel mai bun?
Există foarte multe tipuri de scaune ergonomice disponibile pe piață, promovate de comercianții lor ca scaune de birou. Dar este greu să punem punctul pe i și să spunem că acesta este cel mai bun scaun de birou. În schimb, există o serie de caracteristici care te ajută să distingi foarte ușor un scaun profesional de unul obișnuit.
Ce fel de proprietăți trebuie să aibă un scaun de birou profesional?
Hai să ne gândim mai întâi la scaune ergonomice de birou convenționale și apoi să discutăm despre câteva alternative mai futuriste. În ceea ce privește primele tipuri de produse, ca să poți face ușor diferența dintre un scaun cu adevărat ergonomic și unul care doare este promovat ca atare, trebuie să te ghidezi după:
- înălțimea scaunului
Fiecare om este diferit. De aceea, înălțimea unui scaun de birou cu adevărat ergonomic trebuie să fie reglabilă. Un scaun care permite reglarea spătarului său pe o distanță cuprinsă între 16 și 21 de inchi ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor.
- suport lombar
Suportul lombar oferit de un scaun ergonomic este un detaliu extrem de important. Coloana vertebrală nu este perfect dreaptă și pentru a o putea menține într-o poziție normală și sănătoasă pentru cât mai mult timp, trebuie să cauți să investești într-un scaun cu suport lombar.
- spătar confortabil
Dacă spătarul unui scaun ergonomic este detașat de partea pe care te așezi, atunci el ar trebui să poată fi ajustat atât ca înălțime, cât și ca unghi de înclinare. De asemenea, ar trebui să susțină curbura naturală a regiunii lombare deoarece, așa cum am spus și în rândurile de mai sus, doar așa se poată păstra sănătatea coloanei vertebrale.
- materiale de fabricație
Materialul scaunelor pentru birou este bine să fie cât mai rezistent, dar în același timp să permită pielii să respire. Un material prea gros sau prea lucios de exemplu, poate face corpul să se încălzească excesiv, determinând astfel apariția transpirației și a unei senzații neplăcute, de disconfort.
- suport pentru coate și picioare
Nu toate scaunele ergonomice oferă suport pentru coate și cu atât mai puține sunt cele care au suport pentru picioare. Dar dacă ai de ales, ar fi bine să investești într-un scaun care oferă ambele tipuri de suport, mai ales dacă este vorba de un scaun de birou, pe care îl vei folosi ore în șir la muncă.
Alternative la scaunele de birou ergonomice convenționale
Chiar dacă ești o persoană nonconformistă și vrei să ai în biroul tău alternative mai neobișnuite când vine vorba de șezut, îți recomandăm să investești și într-un scaun ergonomic de birou ca la carte. Găsești o mulțime de astfel de produse în colecția magazinului online ergohuman.ro, iar dacă mai vrei și altceva pe care să stai și să-ți ofere o senzație maximă de confort, cel puțin pentru o perioadă de timp, mai poți alege și:
- un taburet confortabil
Dacă ai momente când vrei să te așezi cu picioarele sub tine, ar fi bine să ai prin birou și un taburet mic și confortabil. El nu este cea mai bună alegere pe termen lung, mai ales că o astfel de poziție împiedică circulația sângelui să aibă loc în mod corespunzător la nivelul organismului, dar pentru atunci când iei o pauză de la sarcini de exemplu, poate fi o idee excelentă.
- o minge de exerciții
Suficient de rezistentă încât să suporte greutatea posesorului ei indiferent de masa corporală sau constituția acestuia, o minge de exerciții este bună prin birou pentru că promovează mișcarea, chiar și atunci când stai pe loc!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...