Pământul văzut de extratereștrii. E frumos colorat FOTO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Oameni de ştiinţă britanici sunt pe cale să finalizeze implementarea unei reţele sofisticate de camere video
Oameni de ştiinţă britanici sunt pe cale să finalizeze implementarea unei reţele sofisticate de camere video
  • Oameni de ştiinţă britanici sunt pe cale să finalizeze implementarea unei reţele sofisticate de camere video
Cu ajutorul imaginilor din satelit, cercetătorii au construit o hartă a planetei noastre așa cum ar putea fi ea observată de la distranțe foarte mari de observatori extratereștrii. 

Care dintre cele 4000 de exoplanete descoperite până în prezent ar putea adăposti apă lichidă și alte forme de viață? Dificil de a-ți forma o idee cu mijloacele actuale de observație, știind că multe dintre respectivele planete se situează la zeci de ani lumină de Terra. Pentru a aborda această chestiune, cercetătorii americani de la California Institute of Technology au privit problema invers: cum ar vedea extratereștrii o planetă plină de viață?

Oamenii de știință au construit o hartă terestră folosind în acest scop 9.740 de fotografii ale Pământului, făcute fiecare la interval de două ore timp de doi ani de satelitul Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) al NASA. Imaginile au capturat lumina reflectată de atmosfera terestreă pe mai multe lungimi de undă. Combinându-le, experții au format o hartă spectrală a Terrei, așa cum ar putea fi ea văzută de foarte departe.

Citește și Americanii au găsit bucăți de OZN-uri. Strigă ”iată dovadă”

Culoarea verde reprezintă continentele, roșu și albastru sunt zonele mai puțin profunde și, respectiv, cele mai adânci ale oceanelor. Iar liniile negre delimitează cu aproximație regiunile de coastă ale principalelor continente. Văzute în această manieră, aceste imagini arată dacă o exoplanetă este survolată de nori sau acoperită de ape sau de calote glaciare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel