Pandemie. Va fi CUMPLIT. Declarația ministrului Nelu Tătaru
16 oct, 14:58, de  Mara Ivan
Ministrul Sănătăţii a anunţat, vineri, la Iaşi, că numărul infectărilor cu COVID-19 va creşte în zilele următoare, în condiţiile în care, tot vineri, România a consemnat a treia zi la rând cu peste 4000 de infectări noi.
Cum va evolua pandemia
Cum va evolua pandemia

Tătaru s-a aflat în judeţul Iaşi, la deschiderea spitalului mobil din Leţcani, pentru care abia în ultima zi s-au obţinut ultimele avize necesare funcţionării, relatează Antena3.

"Rămânem în registrul creşterii de cazuri noi. După cum vedeţi, sunt aceleaşi judeţe şi Municipiul Bucureşti în care avem creşterea transmisiei în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care restricţiile de acum două zile şi cele de luni, referitoare la evenimentele private, ar trebui să îşi facă efectul în următoarele două săptămâni”, a explicat oficialul. 

Potrivit spuselor sale, ”ține foarte mult de fiecare dintre noi” modul cum vor evolua lucrurile în continuare. 

Citește și Antibiotice Iaşi a câştigat licitaţia pentru medicament VITAL în pandemie

Întrebat, de pe altă parte, de ce se scot focarele de COVID din formulele de calcul folosite pentru stabilirea indicenței îmbolnăvirilor, Tătaru a arătat că ”sunt acele focare pe care le analizăm, în cămine instituţionalizate pentru bătrâni, pentru copii, în spitale. Ele sunt ţinute sub control, sunt carantinate sau izolate persoanele care ies din anchetele epidemiologice. Luăm în calcul transmiterea liberă în comunitate, pentru a nu îngrădi restrictiv acele oraşe şi localităţi care respectă izolarea şi carantinarea care rezultă din anchetă", a precizat ministrul.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

INHGA: Cod galben de INUNDAȚII în zona Dobrogei

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a...

MEC: Peste 3.000 de unităţi de învăţământ fac cursuri online

Un număr de 3.014 unităţi de învăţământ din ţară îşi...

Vladimir Putin le face americanilor o oferă de NEREFUZAT

Președintele Vladimir Putin face o ofertă interesantă...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro