Panică la Tesla. Musk concediază 10% din oameni: ”Am un presentiment rău!”
Autor: Oana Pavelescu | 03 iun 2022, 14:38
Uzina Tesla Giga Berlin
Uzina Tesla Giga Berlin
Elon Musk, după ce i-a amenințat pe directori că sunt dați afară dacă nu se întorc la birou, acum a venit rândul și celorlalți angajați să fie puși sub presiunea concedierilor.

Elon Musk vrea să concedieze unul din zece angajații de la Tesla. Într-un e-mail adresat directorilor, Musk a scris că are un "sentiment foarte rău" în legătură cu dezvoltarea economică. 

Tesla are în toată lumea peste 110.000 de angajați care lucrează pentru producătorul de mașini electrice, iar 11.000 dintre ei ar putea rămâne în curând fără un loc de muncă. De asemenea, ar trebui să urmeze și înghețarea angajărilor. Compania însăși nu a dorit să comenteze oficial.

În Germania, unde Tesla a deschis recent cea mai mare uzină din Europa, pe piața auto lucrurile stau prost în acest moment: în luna mai s-au vândut cu 10% mai puține mașini. Au fost doar 207.000 de înmatriculări noi, scrie Bild. De la începutul anului, vânzările au scăzut cu 9%. Specialiștii din industrie sunt de părere că încă nu se poate vedea luminița de la capătul tunelului cauzele principale fiind lipsa lipsa semiconductorilor și războiul din Ucraina care provoacă cele mai mari probleme industriei auto.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 27% în acest an.

Elon Musk a trecut la amenințări. Miliardarul, nemulțumit de propriii săi directori

Pentru angajații Tesla, valul de disponibilizări este a doua lovitură în doar o săptămână. Numai miercuri Musk a amenințat că îi va concedia pe toți cei care vor dori să lucreze doar de acasă în viitor. Într-un e-mail,  Elon Musk a spus că: "Oricine ar dori să lucreze de acasă trebuie să fie la birou cel puțin (și mă refer la cel puțin) 40 de ore pe săptămână, sau va trebui să părăsească Tesla".

Într-un alt e-mail, Elon Musk a continuat explicația spunând că: "Toată lumea de la Tesla trebuie să fie la birou cel puțin 40 de ore. În plus, biroul trebuie să fie acolo unde se află colegii tăi, și nu un pseudo-birou mobil. Dacă cineva nu se prezintă, trebuie să presupunem că acea persoană a părăsit compania".

Imagini spectaculoase din Gigafactory Tesla de la Berlin. Elon Musk: Danke Deutschland! VIDEO

Elon Musk a participat marți în prezența cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, la inaugurarea primei Gigafactoru Tesla din Europa.

Unitatea, care a costat peste cinci miliarde de euro, este cea mai mare investiţie din istoria recentă într-o fabrică auto din Germania.

Până acum Tesla a angajat acolo peste 3.000 de persoane, şi ar urma să ajungă la 12.000 de angajaţi.

Elon Musk a declarat: "Aceasta este o zi măreaţă pentru fabrică", pe care a descris-o "un nou pas în direcţia unui viitor sustenabil". La rândul său, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a afirmat că uzina este un semn de progres şi viitorul industriei auto.

La Bursa de la New York, acţiunile Tesla au urcat cu 2,4%, investitorii salutând livrarea primelor 30 de maşini Model Y de la fabrica din Europa, scrie Agerpres.

În afara fabricii, activiştii de mediu au protestat din mai multe motive, inclusiv a îngrijorărilor privind consumul de apă pentru necesităţile fabricii şi a copacilor care au fost tăiaţi pentru construirea unităţii.

Activiştii au blocat o intrare a fabricii în timpul ceremoniei de inaugurare. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Greve în Marea Britanie: Armata, chemată în ajutor

Armata britanică va fi chemată să-i înlocuiască pe...

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Crossuri externe