Panouri solare și taxe noi în Sectorul 1: Primăria pregătește studii de 450.000 lei!

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Montare de panouri solare / Foto: Freepik
Montare de panouri solare / Foto: Freepik
Primăria Sectorului 1 anunţă pe SEAP licitaţii referitoare la elaborarea de studii de oportunitate privind producerea de energie electrică din surse regenerabile şi o taxă specială de salubritate pentru utilizatorii casnici şi non-casnici care beneficiază individual de servicii fără contract, valoarea estimată a contractelor fiind de aproximativ 450.000 de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare pentru contractul privind elaborarea studiului de oportunitate referitor la implementarea de soluţii de producere a energiei electrice din surse regenerabile, de stocare a acesteia şi valorificare a potenţialului geotermal existent în Sectorul 1 este 29 iulie, ora 15:00, iar valoarea este estimată la 250.000 de lei.

Contractul presupune analiza situaţiei existente şi identificarea soluţiilor tehnice posibile, colectarea şi analizarea datelor ce vizează consumurile energetice, caracteristicile constructive şi regimul juridic al clădirilor. Pentru imobilele rezidenţiale, se va ţine cont de înălţime şi tipul acoperişului. Va fi identificată capacitatea de amplasare a panourilor fotovoltaice şi a bateriilor de stocare.

De asemenea, contractul mai presupune, printre altele, investigarea potenţialului geotermal, se va face o analiză a sondelor existente şi a oportunităţii forării de noi puţuri.

Contractul privind servicii pentru elaborarea studiului de oportunitate şi de fundamentare a taxei speciale de salubritate, a regulamentului de instituire şi administrare a taxei speciale de salubrizare la nivelul Sectorului 1 are o valoare estimată la 198.750 de lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 30 iulie, ora 15:00.

Contractul presupune elaborarea studiului de oportunitate privind fundamentarea şi implementarea unei taxe speciale de salubritate pentru utilizatorii casnici şi non-casnici din Sectorul 1 care beneficiază individual de servicii fără contract.

Studiul de oportunitate va cuprinde o analiză tehnico-financiară şi juridică ce va ţine cont de context şi justificare legală; analiza situaţiei actuale - date despre utilizatorii casnici şi non-casnici fără contract, structura şi costurile serviciului de salubrizare, toate activităţile desfăşurate de operatori pe fluxul deşeurilor municipale, analiza contractelor existente; modalitatea de calcul a taxei - metodologie, date utilizate în calcul, diferenţiere între utilizatori casnici şi non-casnici; determinarea cuantumului taxei speciale de salubrizare; analizarea impactului economic şi social al introducerii taxei; campanii de informare privind taxa; fundamentarea implementării sale şi recomandări pentru monitorizare şi actualizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ștefan Nanu, Alexandru Nazare, Alexandru Petresci și Radu Hanga
Ghișeu / Foto: Freepik
Montare de panouri solare / Foto: Freepik
Spital / Foto: Freepik
Urs pe șoseaua Transalpina
Podul Băneasa
Furtună / Foto: MTI
Irigații / Foto: Freepik
O femeie vorbește cu un angajat al unei benzinării / Foto: Freepik
Minitari / Foto: Laurentiu Turoi / MApN
Camp petrolier / Foto: Freepik
Centrala nucleară de la Ostrovet, Belarus
Date ROBOR și IRCC
Ilie Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Alexandru Nazare, ministrul de Finanțe
Administrator de firmă / Foto: Freepik
Programul Rabla
Magazin Loro Piana
Factură energie electrică
Amazon Iași
Clădire cu risc seismic
Curs valutar
ANAF / Foto: DCBUsiness
Temu / Foto: DCBusiness
Rovinieta
Benzinărie / Foto: Freepik

pixel