Gabriel Biriș: România pierde 9 miliarde de euro din TVA. ANAF nu știe unde se duc
Analistul fiscal Gabriel Biriș...
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare pentru contractul privind elaborarea studiului de oportunitate referitor la implementarea de soluţii de producere a energiei electrice din surse regenerabile, de stocare a acesteia şi valorificare a potenţialului geotermal existent în Sectorul 1 este 29 iulie, ora 15:00, iar valoarea este estimată la 250.000 de lei.
Contractul presupune analiza situaţiei existente şi identificarea soluţiilor tehnice posibile, colectarea şi analizarea datelor ce vizează consumurile energetice, caracteristicile constructive şi regimul juridic al clădirilor. Pentru imobilele rezidenţiale, se va ţine cont de înălţime şi tipul acoperişului. Va fi identificată capacitatea de amplasare a panourilor fotovoltaice şi a bateriilor de stocare.
De asemenea, contractul mai presupune, printre altele, investigarea potenţialului geotermal, se va face o analiză a sondelor existente şi a oportunităţii forării de noi puţuri.
Contractul privind servicii pentru elaborarea studiului de oportunitate şi de fundamentare a taxei speciale de salubritate, a regulamentului de instituire şi administrare a taxei speciale de salubrizare la nivelul Sectorului 1 are o valoare estimată la 198.750 de lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 30 iulie, ora 15:00.
Contractul presupune elaborarea studiului de oportunitate privind fundamentarea şi implementarea unei taxe speciale de salubritate pentru utilizatorii casnici şi non-casnici din Sectorul 1 care beneficiază individual de servicii fără contract.
Studiul de oportunitate va cuprinde o analiză tehnico-financiară şi juridică ce va ţine cont de context şi justificare legală; analiza situaţiei actuale - date despre utilizatorii casnici şi non-casnici fără contract, structura şi costurile serviciului de salubrizare, toate activităţile desfăşurate de operatori pe fluxul deşeurilor municipale, analiza contractelor existente; modalitatea de calcul a taxei - metodologie, date utilizate în calcul, diferenţiere între utilizatori casnici şi non-casnici; determinarea cuantumului taxei speciale de salubrizare; analizarea impactului economic şi social al introducerii taxei; campanii de informare privind taxa; fundamentarea implementării sale şi recomandări pentru monitorizare şi actualizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul fiscal Gabriel Biriș...
România a avut două săptămâni...
Banca Națională a României a...
Primăria Sectorului 1 anunţă pe...
Guvernul schimbă regulile...
Industria românească...
Capitala face front comun...
Avertizări meteo și hidrologice...
Apa Nova Bucureşti declină...
A doua dintre cele două unităţi...
România traversează cea mai...
Ministerul Finanțelor vrea să...
Rabla Auto continuă și în 2025,...
De la 1 iulie 2025, odată cu...
Pentru al treilea an la rând,...
Peste 34.000 de locuri de muncă...
Cursul de schimb anunțat...
Persoanele impozabile care vor...
Guvernul României se alătură...
Rețeaua de drumuri naționale ar...
Prețurile carburanților în...