Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Desigur, nu este o regulă generală, dar se pare că numărul cazurilor cu efecte secundare neașteptate este în creștere, spre marea îngrijorare a medicilor. Pentru că, spun ei, o utilizare regulată de paracetamol poate provoca o schimbare de culoare a pielii degetelor și buzelor, care capătă o nuanță albăstruie. În acest caz, trebuie consultat imediat un specialist.
NHS avertizează, de asemenea, că un supradozaj de paracetamol poate provoca efecte secundare grave. "Nu vă lăsați tentat să măriți doza sau să luați o doză dublă dacă aveți dureri foarte puternice", se arată în raportul experților.
"A lua prea mult paracetamol poate fi periculos și este posibil să aveți nevoie de tratament. Nu luați paracetamol împreună cu alte medicamente care conțin paracetamol. Dacă luați două astfel de pastile există riscul de supradozaj. Administrarea medicamentului pentru a ameliora orice boală ușoară de care suferiți poate fi utilă, dar nu trebuie să depășiți niciodată doza recomandată”, au subliniat medicii din Marea Britanie.
De asemenea, ei atrag atenția că alte reacții adverse includ diaree, transpirație crescută, pierderea poftei de mâncare, greață sau vărsături. Nu sunt exluse, la un consum excesiv de paracetamol, crampele sau durerile abdominale, precum și umflăturile. "Solicitați imediat ajutor de urgență dacă apare oricare dintre următoarele simptome de supradozaj în timpul tratamentului cu paracetamol", recomandă experții britanici.
Citește și ANTIBIOTICUL care face mai mult RĂU decât bine. E VERIFICAT
Potrivit NHS, greața și vărsăturile sunt simptome "extrem de frecvente" ale supradozajului de paracetamol. Aceste simptome pot apărea în câteva ore de la ingerarea unei doze hepatotoxice, avertizează autoritatea sanitară.
După cum a scris DCBusiness cu ceva timp în urmă, administrarea, după vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, de produse analgezice și antitermice precum paracetamolul poate afecta negativ formarea de anticorpi. Este concluzia la care au ajuns specialiștii de la Școala de Medicină a Universității Duke din Statele Unite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...