Paramount și Skydance fuzionează, punând capăt erei Redstone

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Se deschide o nouă pagină la Hollywood / FOTO: Freepik
Se deschide o nouă pagină la Hollywood / FOTO: Freepik
Skydance Media și Paramount Global au decis să fuzioneze, au anunțat cele două companii, deschizând, astfel, un nou capitol pentru unul dintre cele mai vechi studiouri de la Hollywood.

Shari Redstone, președintele neexecutiv al Paramount, va vinde pachetul majoritar deținut de familia sa în companie într-o tranzacție complexă care va avea ca rezultat o fuziune, scrie Reuters.

Mișcarea marchează sfârșitul unei ere pentru Redstone, căreia i-a pus bazele Sumner Redstone odată cu transformarea lanțului de cinematografe al familiei într-un imperiu media care a inclus Paramount Pictures, rețeaua de difuzare CBS și rețelele de televiziune Cable Comedy Central, Nickelodeon și MTV.

Filme de succes

Fuziunea va asocia Paramount, care a produs filme clasice precum „Chinatown”, „The Godfather” și „Breakfast at Tiffany’s”, cu partenerul său financiar pentru mai multe filme importante recente, inclusiv „Top Gun: Maverick”, „Mission: Impossible-Dead Reckoning” și „Star Trek Into Darkness”.

Acordul ar face din David Ellison, pionierul tehnologiei în vârstă de 41 de ani, fondatorul Skydance, noul broker de putere de la Hollywood. El ar moșteni o companie media care se confruntă cu un munte de provocări în timp ce navighează într-o industrie a divertismentului răsturnată de revoluția streaming video.

Paramount a pierdut aproape 17 miliarde de dolari de la sfârșitul anului 2019, deoarece afacerea sa tradițională de televiziune s-a erodat mai repede decât a reușit serviciul său de streaming Paramount+ să obțină profit.

Tensiuni și planuri

Au apărut tensiuni și la vârful companiei. Directorul executiv, Bob Bakish, a fost demis în aprilie, după o discuție aprinsă cu acționarul majoritar al companiei, Shari Redstone, din cauza acordului cu Skydance. El a fost înlocuit de un trio de directori care a propus reducerea cheltuielilor cu 500 de milioane de dolari, vânzarea unor active și explorarea posibilității de a crea un joint venture pentru Paramount+.

Planurile, care ar implica concedieri suplimentare la o companie care a suferit deja un val de reduceri de locuri de muncă, ar putea fi puse acum sub semnul întrebării.

Este de așteptat ca lui Ellison să i se va alăture la Paramount veteranul media Jeff Shell, fost director executiv al NBCUniversal, odată ce afacerea se va încheia. Shell a părăsit NBCU anul trecut în urma unei investigații privind o relație nepotrivită și mai târziu s-a alăturat RedBird.

Acordul dintre Paramount și Skydance este punctul culminant al mai multor luni de negocieri care păreau să fi fost deraiat când Redstone a încheiat brusc negocierile pe 11 iunie.

La acea vreme, Skydance și partenerii săi au ajuns la un acord pentru a achiziționa holdingul familiei Redstone, National Amusements, care deține 77% din acțiunile cu drept de vot ale Paramount. Totuși, discuțiile au intrat în impas pe mai multe probleme, inclusiv cererea National Amusements ca acordul să fie aprobat de majoritatea acționarilor familiei Redstone, condiție considerată de Skydance  imposibil de îndeplinit.

Totul e bine când se termină cu bine

Au apărut și alți candidați pentru achiziția National Amusements: producătorul independent de la Hollywood Steven Paul, moștenitorul Seagram, Edgar Bronfman, susținut de firma de capital privat Bain Capital, și președintele IAC, Barry Diller.

Între timp, discuțiile dintre Ellison și Redstone s-au reluat în liniște și au devenit mai constructive. Skydance a redus plata familiei Redstone pentru vânzarea National Amusements la 1,75 miliarde de dolari. Ellison și susținătorii săi, inclusiv Redbird Capital Partners, au promis, la rândul lor, o injecție de 1,5 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Delia Matache / Foto: Facebook
Foto: Agerpres / Municipalitatea Burgas

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Informații ale zilei, selectate de DCBusiness pentru...

Programul Casa Verde Fotovoltaice va suferi modificări
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bentley

Cum vrea Bentley să se reinventeze. Modelele pe care mizează

Bentley Motors Ltd., faimosul brand britanic de lux,...

Fabrică de mașini / sursa foto: Freepik.com
Masină electrică / FOTO: Freepik
Port petrolier pe insula Karg

Petrolierele iraniene fug de frica loviturilor israeliene

Iranul pare să se pregătească pentru un nou posibil atac...

Cafeaua de dimineață! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Oana Pavelescu
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja / FOTO: Facebook
Vouchere sociale
China, UE / sursa foto: Freepik.com
Ploaie / MTI

Meteo. Atenţionare Cod galben de averse în jumătate de țară

INMH a emis o atenționare și o informare meteo.

Amnistie fiscală 2024: Discriminare sau stimul fiscal?

Adoptarea Ordonanței de Urgență 107/2024 a generat...

Curs valutar / FOTO: Freepik

Cursul BNR. Leul scade, aurul doboară toate recordurile

Banca Național al României a calculat valoarea leului...

Titluri Tezaur / Ilustrațe: Oana Pavelescu

Românii pot investi din nou în titluri de stat TEZAUR

Începând de luni, 7 octombrie 2024, Ministerul...

Transelectrica
O femeie cumpără alimente / Foto: Freepik
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii
Havana / FOTO: Wikipedia
Viktor Orban

FT: Bruxelles îl dă în judecată iar pe Viktor Orbán

Bruxelles a intentat o nouă acțiune împotriva guvernului...

Hackeri
Moscova / Foto: Freepik

pixel