Ajutoare de stat mai mari pentru firme! Până la 75% sprijin în aceste regiuni
Guvernul României urmează să...
Parlamentul subliniază, în proiectul său de rezoluție, că bugetul UE pe 2020 este „ultima șansă pentru Uniunea Europeană de a se apropia de îndeplinirea angajamentelor politice stabilite pentru această perioadă, inclusiv de a atinge obiectivele climatice ale UE". Acesta ar trebui să deschidă calea către noul buget al UE pe termen lung 2021-2027, așa-numitul cadru financiar multianual.
Bugetul prevede un sprijin sporit pentru mediu, europarlamentarii adăugând peste 2 miliarde de euro, la propunerea Comisiei, pentru acțiunile de combatere a schimbărilor climatice. Totodată, aceștia au sporit Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor (YEI) și programele Erasmus+ și au aprobat bani suplimentari ca finanțare în domenii precum IMM-urile, cercetare, digitalizare, migrație și politică externă, inclusiv pentru dezvoltare și ajutor umanitar.
Parlamentul a votat un buget în valoare totală de aproape 171 miliarde de euro în credite de angajament (ceea ce UE se angajează să investească în 2020 sau în anii următori, deoarece proiectele și programele se derulează pe mai mulți ani), reprezentând o creștere de aproximativ 2,7 miliarde de euro față de proiectul de buget al Comisiei. Acesta stabilește creditele de plată (ceea ce va fi cheltuit în mod concret în 2020) la 159 miliarde de euro.
Citește și Comisar european exclude introducerea salariului minim în UE
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a precizat că bugetul cuprinde și 50 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectați de pesta porcină africană, inclusiv fermierii din România, cei mai loviți la nivelul UE.
Votul în plen va declanșa trei săptămâni de discuții de „conciliere" cu Consiliul, care vor începe în noiembrie, cu scopul de a ajunge la un acord între cele două instituții la timp pentru ca bugetul de anul viitor să fie votat de Parlament și semnat de Președintele său, David Sassoli, în plenul celei de-a doua sesiuni din noiembrie (25-28 noiembrie). Dacă nu se ajunge la un acord, Comisia trebuie să prezinte un nou proiect de buget.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul României urmează să...
Contribuabilii trebuie să...
Fabricanții europeni trimit în...
Senatul dezbate un proiect de...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...