Parteneriat strategic între E.ON Energie România şi TeraPlast
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Parteneriat strategic între E.ON Energie România şi TeraPlast
Parteneriat strategic între E.ON Energie România şi TeraPlast
Parteneriatul strategic va permite E.ON să construiască o Centrală Electrică Fotovoltaică în Parcul Industrial TeraPlast, iar economia de energie realizată astfel este estimată până la 11,45% din totalul de energie necesară în prezent, se arată într-un comunicat comun al celor două companii. 

E.ON Energie România şi TeraPlast au încheiat un parteneriat strategic, în valoare de 1,9 milioane de euro. 

Construirea Centralei Electrice Fotovoltaice are drept obiectiv principal producerea distribuită a energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară şi livrarea energiei produse la consumatorii racordaţi la centrală. 

În baza acestui parteneriat, E.ON va instala sisteme de energie solară pe acoperişul a 13 hale de producţie şi clădiri ale TeraPlast, care vor permite companiei să-şi genereze propria electricitate din surse regenerabile. În acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 până la 600.000 de tone pe an, pe termen lung. Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, până la valoarea de 4 milioane de euro. Centralele fotovoltaice vor produce un total de până la 2,196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, ceea ce corespunde cu aproximativ 11,45% din cerinţele totale de energie electrică ale TeraPlast. 

Citește și:

Prețul energiei, modificări FOARTE MARI în 2019. Ce-i așteaptă pe consumatori


"TeraPlast urmăreşte obiective ambiţioase pentru sustenabilitatea afacerii şi suntem mândri de acest parteneriat. E.ON implementează soluţii fotovoltaice clienţilor interesaţi de eficienţa energetică şi de reducerea amprentei de carbon, know-how-ul internaţional garantând cel mai bun rezultat posibil pentru clienţi şi climă", afirmă Dan Morari, CEO al E.ON Energie România. 

Conform directorului general al TeraPlast, Alexandru Stânean, preocuparea faţă de mediu a companiei se traduce în acţiuni şi în investiţii de milioane de euro. "Pentru TeraPlast, dincolo de materia primă, energia electrică este principala resursă pe care o consumăm în fabricarea produselor noastre. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru a produce măcar o parte din această energie într-un mod sustenabil este naturală şi coincide cu dorinţa noastră de a creşte sănătos şi responsabil", a precizat Stânean. 

Instalaţia aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperişurile de pe piaţă au o putere nominală de maxim 1,936 kilowaţi (kWp). 

Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător de materiale de construcţii, cu capital românesc. Grupul TeraPlast a deschis în octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrică aflată integral în proprietatea unei firme româneşti, inaugurată după 1990. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP. 

E.ON Energie România, membră a grupului german E.ON, este specializată în furnizarea gazelor naturale, a electricităţii şi a soluţiilor energetice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel