Patronatele din turism cer schimbarea datei la care începe școala
Autor: DCBusiness Team | 29 ian 2023, 11:31
O nouă ordonanță modifică procedurile
O nouă ordonanță modifică procedurile
Anul trecut, Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației a modificat structura anului școlar cât și data la care elevii trebuie să se întoarcă la cursuri.

Cîmpeanu a devansat începerea anului școlar cu o săptămână, de la 11 septembrie la 18 septembrie ceea ce a avut ca efect industria turismului.

Patronatele din turism cer acum amânarea datei de începere a școlii până pe 18 septembrie în loc de 11 septembrie, așa cum era prevăzut în proiectul privind structura anului școlar viitor.

Reprezentanții patronatelor susțin că o săptămână de vacanță în plus le va permite tuturor să se bucure de vremea frumoasă și de tarifele speciale de pe litoral sau din stațiunile montane.

În același timp, industria este de părere că este mai importantă prelungirea vacanței în septembrie în locul introducerii unei vacanțe de o săptămână în octombrie.

Amintim că este în dezbatere publică structura anului școlar viitor, potrivit căreia cursurile ar urma să înceapă pe 11 septembrie și să se termine pe 21 iunie. În total, ar urma să fie 36 de săptămâni de școală, împărțite în module, notează RADOR.

Citește și:

Vouchere de vacanţă 2023. Răspunsuri la cele mai importante întrebări

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului vine cu informaţii despre voucherele de vacanţă. 

Acoperirea cheltuielilor de vacanță, voucherele ori primele de vacanță sunt printre beneficiile extrasalariale preferate de angajatori și angajați deopotrivă, o parte fiind însoțite de un regim fiscal care face cheltuiala angajatorului mai mică și câștigul angajatului, mai mare.

În privința voucherelor de vacanță, potrivit unor precizări venite de la Ministerul Finanțelor la solicitarea publicației Edupedu.ro, aceste carduri se vor acorda angajaților din instituțiile de stat și în cursul acestui an, valoarea lor fiind de 1450 de lei. Citește mai mult AICI

Citește și: 

Turism. Companiile pot cere trimestrial bani din, această lună

O veste bună pentru firmele de turism. Acestea pot, din luna ianuarie 2023, să ceară de la stat trimestrial bani. 

Firmele licențiate ca agenții de turism organizatoare pot solicita bani de la stat pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pe care le fac pentru a aduce turiști străini în România, iar primele cereri pot fi depuse în ianuarie 2023, pentru activitatea din trimestrul al patrulea din 2022, conform informațiilor publicate recent de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT). Următoarele cereri se depun pentru trimestrele anului 2023.

Agențiile de turism pot accesa, conform Ordinului MAT 1.759/2022, ce a apărut în noiembrie 2022 în Monitorul Oficial, ajutoare de minimis pentru a-și acoperi parțial cheltuielile pe care le au la organizarea pachetelor de servicii turistice pentru străini (așa-zisul „turism de incoming”). Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe