Patronatele din turism cer schimbarea datei la care începe școala
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
La mare
La mare
Anul trecut, Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației a modificat structura anului școlar cât și data la care elevii trebuie să se întoarcă la cursuri.

Cîmpeanu a devansat începerea anului școlar cu o săptămână, de la 11 septembrie la 18 septembrie ceea ce a avut ca efect industria turismului.

Patronatele din turism cer acum amânarea datei de începere a școlii până pe 18 septembrie în loc de 11 septembrie, așa cum era prevăzut în proiectul privind structura anului școlar viitor.

Reprezentanții patronatelor susțin că o săptămână de vacanță în plus le va permite tuturor să se bucure de vremea frumoasă și de tarifele speciale de pe litoral sau din stațiunile montane.

În același timp, industria este de părere că este mai importantă prelungirea vacanței în septembrie în locul introducerii unei vacanțe de o săptămână în octombrie.

Amintim că este în dezbatere publică structura anului școlar viitor, potrivit căreia cursurile ar urma să înceapă pe 11 septembrie și să se termine pe 21 iunie. În total, ar urma să fie 36 de săptămâni de școală, împărțite în module, notează RADOR.

Citește și:

Vouchere de vacanţă 2023. Răspunsuri la cele mai importante întrebări

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului vine cu informaţii despre voucherele de vacanţă. 

Acoperirea cheltuielilor de vacanță, voucherele ori primele de vacanță sunt printre beneficiile extrasalariale preferate de angajatori și angajați deopotrivă, o parte fiind însoțite de un regim fiscal care face cheltuiala angajatorului mai mică și câștigul angajatului, mai mare.

În privința voucherelor de vacanță, potrivit unor precizări venite de la Ministerul Finanțelor la solicitarea publicației Edupedu.ro, aceste carduri se vor acorda angajaților din instituțiile de stat și în cursul acestui an, valoarea lor fiind de 1450 de lei. Citește mai mult AICI

Citește și: 

Turism. Companiile pot cere trimestrial bani din, această lună

O veste bună pentru firmele de turism. Acestea pot, din luna ianuarie 2023, să ceară de la stat trimestrial bani. 

Firmele licențiate ca agenții de turism organizatoare pot solicita bani de la stat pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pe care le fac pentru a aduce turiști străini în România, iar primele cereri pot fi depuse în ianuarie 2023, pentru activitatea din trimestrul al patrulea din 2022, conform informațiilor publicate recent de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT). Următoarele cereri se depun pentru trimestrele anului 2023.

Agențiile de turism pot accesa, conform Ordinului MAT 1.759/2022, ce a apărut în noiembrie 2022 în Monitorul Oficial, ajutoare de minimis pentru a-și acoperi parțial cheltuielile pe care le au la organizarea pachetelor de servicii turistice pentru străini (așa-zisul „turism de incoming”). Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel