Cursul BNR: Euro a crescut, dolarul și aurul au scăzut
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Anul trecut, Guvernul de la Berlin a introdus plafoane pentru preţurile la electricitate şi gaze naturale pentru a proteja industria şi gospodăriile de creşterea preţurilor la energie, însă companiile din Germania susţin că preţurile la electricitate sunt în continuare prea mari.
"Vrem ca industria să rămână în Germania şi să aibă o perspectivă de transformare. Acesta este intenţia din spatele subvenţionării preţului electricităţii", a declarat luni ministrul german al Economiei, Robert Habeck, într-o conferinţă de presă.
Executivul de la Berlin discută încă detaliile subvenţiei, în contextul opoziţiei Ministerului de Finanţe, dar Robert Habeck a spus că este posibil ca subvenţia să plafoneze preţurile la şase cenţi pentru un kilowatt oră (kWh), acoperind 80% din consumul companiilor din industrie.
"Acest preţ va fi bazat pe preţul mediu pe bursa de electricitate şi apoi calculat în jos", a spus Habeck, adăugând că asta va da companiilor stimulente pentru a căuta preţuri mai mici la energie din surse de energie regenerabile de pe piaţă.
Subvenţia, care ar urma să coste aproximativ 25 până la 30 de miliarde de euro, ar urma să fie eliminată până în 2030 şi ar urma să fie finanţată prin intermediul Fondului de Stabilizare Economică, introdus iniţial în 2020 pentru a salva compania aeriană Lufthansa în perioada pandemiei.
La începutul acestei luni, Ministerul german de Finanţe şi-a exprimat opoziţia faţă de planurile Ministerului Economiei de a subvenţiona energia electrică pentru consumatorii industriali, apreciind că bugetul nu permite o astfel de subvenţionare şi fondurile actuale nu pot fi redirecţionate.
Luni însă, ministrul economiei a declarat că IMM-urile şi industriile mari consumatoare de energie, precum sectoarele metalurgiei şi chimiei, vor putea să beneficieze de sprijin. "Dacă nu vom plăti acest preţ, am putea să nu mai avem un viitor pentru industriile mari consumatoare de energie din Germania şi asta ar fi o pierdere", a subliniat Robert Habeck.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Analistul economic Adrian...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Comerţul online ia amploare în Germania.
O situația similară s-a înregistrat și în luna mai, când...
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...