Brett Schickler nu și-a imaginat niciodată că ar putea fi autor publicat, deși a visat la asta. Dar, după ce a auzit despre programul de inteligență artificială ChatGPT, s-a gândit că ar putea avea o șansă. "Ideea de a scrie o carte părea în sfârșit posibilă", a declarat el pentru Reuters.
Hotărât să meargă mai departe
Cu ajutorul programului, care poate genera text din instrucțiuni simple, Brett Schickler a creat o carte electronică ilustrată de 30 de pagini pentru copii în doar câteva ore, înainte de a o pune în vânzare pe Amazon, în ianuarie anul trecut. "The Wise Little Squirrel: A Tale of Saving and Investing", disponibilă în magazinul Amazon Kindle la prețul de 2,99 dolari - sau 9,99 dolari în versiune tipărită - i-a adus până acum lui Brett Schickler mai puțin de 100 de dolari. Dar este hotărât să scrie mai multe cărți folosind acest software.
Brett Schickler nu este singurul care a făcut pasul cel mare. La jumătatea lunii februarie, în magazinul Kindle al Amazon existau peste 200 de cărți electronice unde ChatGPT figura ca autor sau coautor. Iar numărul acestora pare să crească în fiecare zi, relatează Reuters. Atât de mult încât Amazon a creat chiar și un nou subgen dedicat lui ChatGPT.
Cărți de proastă calitate
Pe YouTube, TikTok și Reddit, au apărut sute de tutoriale care explică cum se poate crea o carte în doar câteva ore. O tendință care provoacă îngrijorare în lumea editorială. "Este ceva de care trebuie să ne îngrijorăm cu adevărat, aceste cărți vor inunda piața și mulți autori vor rămâne fără locuri de muncă", a declarat pentru Reuters Mary Rasenberger, director executiv al grupului de scriitori The Authors Guild. "Trebuie să existe transparență din partea autorilor și a platformelor cu privire la modul în care sunt create aceste cărți, altfel ne vom trezi cu o mulțime de cărți de proastă calitate".
Citește și Microsoft investește alte câteva miliarde de dolari în creatorul ChatGPT
Mai presus de toate, modelele de inteligență artificială ale OpenAI vor fi integrate în mai multe servicii Microsoft. Este vorba, în special, de cazul Azure OpenAI de la Microsoft, "care permite dezvoltatorilor să construiască aplicații AI de ultimă generație prin acces direct la modelele OpenAI", explică grupul într-un comunicat. GitHub Copilot asistă dezvoltatorii în scrierea codului lor informatic. ChatGPT ar putea apărea în cadrul Bing, motorul de căutare al Microsoft, pentru a răspunde la întrebările utilizatorilor de internet....
Citește și Inteligența artificială, un nou câmp de luptă pentru giganții internetului
Generarea de text sau imagini de către o inteligență artificială ar putea revoluționa căutările pe internet, cu răspunsuri exprimate într-un limbaj firesc și nu cu o listă de linkuri și trimiteri, schimbare care ar putea duce la creșterea veniturilor din publicitate. În același timp, inteligența artificială poate stimula și alte aspecte ale unui motor, cum ar fi cartografiere, instrumente pentru reuniuni, tehnici de prognoză sau analiza imaginilor.
”Bard își propune să combine amploarea cunoașterii mondiale cu puterea, inteligența și creativitatea marilor noastre modele lingvistice. Acesta valorifică informațiile de pe web pentru a oferi răspunsuri actualizate și de înaltă calitate", a declarat Google.
Apăsând pe accelerație, Microsoft a riscat, pentru prima dată în ultimii 10 ani, să preia, pentru prima dată prin AI, să preia controlul asupra căutării pe internet, un domeniu profitabil unde Google ocupă peste 90% din piață.
Acesta din urmă, văzând succesul ChatGPT, a activat imediat, după cum scrie presa de peste Ocean, un "cod roșu", conștient că acest tip de robot de întrebări și răspunsuri ar putea ucide acea căutare pe care o cunoaștem deja de douăzeci de ani. ....
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...