Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia a publicat informaţiile cu privire la numărul-limită al participanţilor, împărţit pe eparhii şi protopopiate, pentru pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, care va avea loc azi, notează MTI.
Ordinul arhiepiscopului Gergely Kovács transmis către parohii a fost publicat pe portalul de ştiri comun al diecezelor romano-catolice transilvănene, Romkat.ro. Potrivit documentului, la eveniment pot participa 22 110 pelerini care sosesc din altă parte. Cu toţii vor trebui să poarte nişte ecusoane, pe care le vor putea obţine de la parohiile lor. Celor din Miercurea Ciuc li se vor pregăti alte 15 000 de ecusoane, însă celor din localitate li se va asigura accesul la eveniment şi în baza prezentării unui act de identitate care atestă domiciliul.
Potrivit arhiepiscopului, anul acesta nu va exista posibilitatea călătoriei cu autobuzul, iar participanţii vor trebui să respecte regulile cu privire la purtarea măştii şi păstrarea distanţei. Gergely Kovács a sugerat ca pelerinii să fie aleşi, pe cât posibil, dintre cei care au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului. Arhiepiscopul a cerut, de asemenea, ca grupurile de pelerini să nu intre în clădirea bisericii.
Cele mai multe locuri le sunt asigurate celor care aparţin grupurilor din protopopiile din Secuime. Potrivit listei, la pelerinaj pot participa 5400 de credincioşi din Ciucul de Jos, 6600 din Ciucul de Sus, 2000 din zona Odorheiului Secuiesc, 1500 din zona Gheorgheni, 1500 din zona Târgu Secuiesc şi zona Covasnei. Protopopiatului din Cluj i se asigură 210 locuri, episcopiilor din Timişoara, Oradea şi Satu Mare, câte 500 locuri, iar ceangăii din Moldova vor putea fi prezenţi în număr de 450.
Comunicatul nu precizează care este modul în care pot participa la eveniment pelerinii din alte ţări sau membrii altor confesiuni religioase.
Citește și: Pelerinajul de la Sfânta Parascheva, INTERZIS. Mesajul pentru TOȚI credincioșii
Arhiepiscopul Gergely Kovács a precizat, totodată, că se află în curs de elaborare metodologia comună a Ministerului Sănătăţii şi a Secretariatului de Stat pentru Culte , care reglementează participarea la pelerinajele religioase. Participarea la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc se va alinia prevederilor acesteia.
În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc vineri după-masă, la Şumuleu Ciuc, organizatorii pelerinajului au clarificat mai multe detalii.
Attila Korodi, primarul oraşului Miercurea Ciuc, a spus că nu există vreo interdicţie cu privire la sosirea unor pelerini din Ungaria şi din alte ţări, însă cu toate acestea, organizatorii le sugerează acestora să aleagă să urmărească evenimentul de acasă, prin intermediului transmisiunilor live pe internet şi prin televiziune.
Attila Korodi a relatat şi faptul că Ministerul Sănătăţii şi Secretariatul de Stat pentru Culte au elaborat metodologia comună care reglementează participarea la pelerinajele religioase. Potrivit acesteia, purtarea măştii va fi obligatorie pe tot parcursul evenimentului, iar grupuri pot fi formate numai din persoane care locuiesc în aceeaşi gospodărie; familiile trebuie să păstreze o distanţă de un metru şi jumătate una faţă de celelalte.
Csaba Borboly, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a declarat că la locul evenimentului vor fi create sectoare separate pentru pelerinii din fiecare dintre zone, iar oamenii vor fi ghidaţi către locul potrivit cu ajutorul unor voluntari. Politicianul a adăugat că panglicile de rugăciune care sosesc din ţări îndepărtate vor fi purtate de către pelerini care sosesc pe cai.
Sfânta liturghie din ziua de Rusalii va avea loc la data de 22 mai, începând de la ora 12:30.
În Miercurea Ciuc şi în judeţul Harghita, rata de infectare rămâne scăzută. În ultimele două săptămâni, aceasta a fost de 0,52 în oraş şi de 0,81 în judeţ. În ultimele 24 de ore, în judeţul Harghita au fost înregistrate 15 noi cazuri de infecţie cu coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...