Pengatonul a aflat unde și de ce s-au retras trupele ruse din Kiev. NU E BINE
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Acesta este obiectivul Moscovei
Acesta este obiectivul Moscovei
Pentagonul a descifrat rostul mișcărilor efectuate de trupele rusești în Ucraina și a anunțat care este, de faptul, scopul acestor deplasări.

Rusia şi-a retras circa două treimi din trupele desfăşurate în regiunea capitalei Kiev după declanşarea invaziei asupra Ucrainei pe 24 februarie, iar în prezent aceste trupe ''se consolidează în Belarus'', probabil pentru a fi trimise pe alte fronturi în Ucraina, a anunțat un responsabil american din domeniul apărării, potrivit presei occidentale. 

''Ceea ce noi continuăm să credem este că le vor reechipa, reaproviziona, probabil chiar le vor consolida cu efective suplimentare, pentru a le retrimite apoi în Ucraina să lupte în altă parte'', cel mai probabil în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a spus despre trupele ruse retrase oficialul Pentagonului, care doreşte să rămână anonim.

El a mai menţionat că forţele aeriene ruse efectuează deasupra Ucrainei circa 200 de ieşiri pe zi, iar acestea sunt concentrate în zona strategică Izium din estul ţării, aflată între Donbas şi oraşul Harkov, din nord-est. Cât despre trupele ruse aflate încă în regiunea Kievului, circa o treime din câte erau, oficialul Pentagonului a spus că rămâne de văzut dacă şi când acestea vor fi, de asemenea, retrase în Belarus.

El a calificat drept ''dezgustătoare'', ''revoltătoare'' şi dovezi ale unor crime de război atrocităţile din suburbia Bucea a capitalei Kiev, unde imagini filmate după retragerea trupelor ruse au arătat civili morţi pe străzi, unii dintre ei cu mâinile legate sau îngropaţi în gropi comune.

Citește și Rusia, mesaj către țările ”prietene”. Ce se va întâmpla după 9 aprilie

În acest timp Moscova neagă că ar fi ucis civili şi acuză o ''înscenare'' şi o ''provocare din partea Ucrainei''. Potrivit Rusiei, trupele sale au părăsit complet oraşul Bucea pe 30 martie, în ziua următoare primarul acestuia a confirmat că în oraş nu mai erau soldaţi ruşi, fără ca el să spună ceva despre civili ucişi, iar "dovezile crimelor" au apărut abia în a patra zi după retragerea trupelor ruse, când membri ai Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş.

În discursul rostit luni, în Parlamentul României, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a atras atenția că Rusia nu se va opri cu una, cu două și că, după ce va ataca Odesa, se va îndrepta spre Republica Moldova, care nu este decât la o azvârlitură de băț. 

„Stimați români, împreună trebuie să îi oprim pe acești oameni inadecvați care s-au obișnuit să nu fie pedepsiți, că li se permite orice. Trebuie împreună să oprim oamenii care își doresc genocid în Europa. De ce trebuie să facem acest lucru împreunp și fiecare în parte trebuie să înțeleagă: Ucraina nu e ultima țintă a agresiunii rusești. Ocupanții ruși vor să treacă de orașul Nikolaev ca să ocupe Odessa, iar de la Odessa e un pas până în Moldova. Propagandiștii de stat din Rusia spun de mult timp că Moldova este o țintă pentru expansiunea rusă! De aceea este fundamental să apărăm și independența și statalitatea Moldovei. Iar asta înseamnă și securitatea în întreaga regiune a Dunării”, a mai spus Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât pierd companiile din cauza angajaţilor nefericiţi

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, însă în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...

Rețeaua energetică a Ucrainei, mutilată

Sectorul energetic ucrainean a fost extrem de afectat în...

2023, an record pentru încălzirea oceanelor

Potrivit raportului Copernicus, temperatura medie a...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...


pixel