Pengatonul a aflat unde și de ce s-au retras trupele ruse din Kiev. NU E BINE
Autor: Delia Gheață | 04 apr 2022, 20:55
Acesta este obiectivul Moscovei
Acesta este obiectivul Moscovei
Pentagonul a descifrat rostul mișcărilor efectuate de trupele rusești în Ucraina și a anunțat care este, de faptul, scopul acestor deplasări.

Rusia şi-a retras circa două treimi din trupele desfăşurate în regiunea capitalei Kiev după declanşarea invaziei asupra Ucrainei pe 24 februarie, iar în prezent aceste trupe ''se consolidează în Belarus'', probabil pentru a fi trimise pe alte fronturi în Ucraina, a anunțat un responsabil american din domeniul apărării, potrivit presei occidentale. 

''Ceea ce noi continuăm să credem este că le vor reechipa, reaproviziona, probabil chiar le vor consolida cu efective suplimentare, pentru a le retrimite apoi în Ucraina să lupte în altă parte'', cel mai probabil în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a spus despre trupele ruse retrase oficialul Pentagonului, care doreşte să rămână anonim.

El a mai menţionat că forţele aeriene ruse efectuează deasupra Ucrainei circa 200 de ieşiri pe zi, iar acestea sunt concentrate în zona strategică Izium din estul ţării, aflată între Donbas şi oraşul Harkov, din nord-est. Cât despre trupele ruse aflate încă în regiunea Kievului, circa o treime din câte erau, oficialul Pentagonului a spus că rămâne de văzut dacă şi când acestea vor fi, de asemenea, retrase în Belarus.

El a calificat drept ''dezgustătoare'', ''revoltătoare'' şi dovezi ale unor crime de război atrocităţile din suburbia Bucea a capitalei Kiev, unde imagini filmate după retragerea trupelor ruse au arătat civili morţi pe străzi, unii dintre ei cu mâinile legate sau îngropaţi în gropi comune.

Citește și Rusia, mesaj către țările ”prietene”. Ce se va întâmpla după 9 aprilie

În acest timp Moscova neagă că ar fi ucis civili şi acuză o ''înscenare'' şi o ''provocare din partea Ucrainei''. Potrivit Rusiei, trupele sale au părăsit complet oraşul Bucea pe 30 martie, în ziua următoare primarul acestuia a confirmat că în oraş nu mai erau soldaţi ruşi, fără ca el să spună ceva despre civili ucişi, iar "dovezile crimelor" au apărut abia în a patra zi după retragerea trupelor ruse, când membri ai Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş.

În discursul rostit luni, în Parlamentul României, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a atras atenția că Rusia nu se va opri cu una, cu două și că, după ce va ataca Odesa, se va îndrepta spre Republica Moldova, care nu este decât la o azvârlitură de băț. 

„Stimați români, împreună trebuie să îi oprim pe acești oameni inadecvați care s-au obișnuit să nu fie pedepsiți, că li se permite orice. Trebuie împreună să oprim oamenii care își doresc genocid în Europa. De ce trebuie să facem acest lucru împreunp și fiecare în parte trebuie să înțeleagă: Ucraina nu e ultima țintă a agresiunii rusești. Ocupanții ruși vor să treacă de orașul Nikolaev ca să ocupe Odessa, iar de la Odessa e un pas până în Moldova. Propagandiștii de stat din Rusia spun de mult timp că Moldova este o țintă pentru expansiunea rusă! De aceea este fundamental să apărăm și independența și statalitatea Moldovei. Iar asta înseamnă și securitatea în întreaga regiune a Dunării”, a mai spus Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe