PENSII înghețate, dar SPORURILE rezistă. Cine poate, oase roade
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Cine poate, oase roade, a comentat analistul Adrian Câciu
Cine poate, oase roade, a comentat analistul Adrian Câciu
Unele informații apărute în cursul dimineții de miercuri în spațiul public par să se adeverească în legătură cu proiectul de buget pe anul în curs, document dezbătut de Guvern la Palatul Victoria. 

Potrivit unor surse, pensiile vor fi înghețate până în anul 2022. Cu alte cuvinte, pensionarii nu vor beneficia nici măcar de cele trei procente care ar fi trebuit să acopere rata inflației. 

În schimb, se pare că guvernanții au decis să amâne reducerea sau desființarea multor dintre sporurile salariale de care beneficiază în special angajații de la stat. 

Legat de acest subiect al sporurilor, analistul Adrian Câciu, scria, într-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook cu puțin înainte de ședința de Guvern, care a început la ora 13,00 că nu vor fi tăiate nici un fel de sporuri. 

”V-au spus că bugetarii au sporuri nesimțite, dar aceste sporuri există și in privat. La bugetari sunt si plafonate la 30%, dar asta nu ne privește. Dincolo de asta atât Cîțu cât și Violeta Alexandru ca si toți miniștrii din 2020 si prezent au acordat aceste sporuri bugetarilor ba mai mult au și adăugat sporuri. Bugetul nu va tăia sporuri în afara celui de Covid. Veți vedea”, aprecia Adrian Câciu. 

Cine poate, oase roade

De ce s-a mai creat atâta tevatură în jurul lor? ”Pentru a delegitima protestele și a decredibiliza protestatarii. Metodă bolsevica, veche”, răspunde analistul. 

Citește și Proiectul de BUGET. TĂIERI pe bandă rulantă. De la TOȚI

”Nu veti trai mai bine nici dacă se taie sporuri sau salarii la stat”, adaugă Adrian Câciu și subliniază: ”Asta nu intelegeti multi. E doar populism si demagogie. Cine poate, oase roade! Iar aceste oase sunt roase de cumetria politicienilor de la putere”.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel