Pensii recalculate. Precizări IMPORTANTE de la ministrul Budăi

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
SIstemul se aplică de azi / Foto: Arhivă
SIstemul se aplică de azi / Foto: Arhivă
Revenind cu precizări legate majorarea pensiilor, ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, la un post de televiziune, că primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate se vor achita acum.

Reluând declarația din ajun a senatorului PSD, Liviu Pop, oficialul român a menționat că instituția pe care o conduce va trimite tuturor pensionarilor vizați de această măsurîi scrisori prin poștă care vor detalia situația pensiei lor.

"Acum se achită primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate, se achită diferențele începând cu data de 1 octombrie 2018, la zi, urmând ca activitatea de recalculare a Legii 221 să fie continuată în așa fel ca până la 30 septembrie 2019 să închidem această recalculare. De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din România vor fi recalculate cu valoarea punctului de pensie majorată cu 15%, cu valoarea de la 1.100 la 1265 de lei", a anunțat ministrul Muncii Marius Budăi, la un post de televiziune.

Citește și Pensii majorate. Surpriza anunțată de un senator PSD

De asemenea, ministrul a explicat care pensionari e încadrează la recalcularea pensiei. "Acele categorii de pensionari care au lucrat în grupele I și a II-a de muncă și care la momentul ieșirii la pensie nu au primit punctaj aferent conform grupelor de muncă nu intră la această recalculare, a mai spus ministrul (...) Dacă au punctaj zero, dar au stagiu în grupa de muncă, înseamnă că se încadrează.

Dacă nu, nu se încadrează", a explicat Marius Budăi. Pentru a elimina dubiile cu privire la pensionarii care beneficiază și care nu de această de recalculare, ministrul Budăi a spus că a decis, în urma unei discuții cu președintele PSD Liviu Dragnea și cu premierul Viorica Dăncilă, ca toți ceilalți pensionari, până la 100.000, să primească o scrisoare de informare acasă în cel mult o lună ca "să știe fiecare cine va primi decizia până la 1 septembrie și să ieșim odată din acest amalgam al discuțiilor" și pentru că puțini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ, a mai explicat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel