PENSIONARE la 70 de ani. Ce se întâmplă cu proiectul de lege
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Există o nemulțumire la nivelul mediului privat
Există o nemulțumire la nivelul mediului privat
Există, în acest sens, un proiect de lege, ce prevede pensionarea la 70 de ani inclusiv în mediul privat, document care a trecut de Guvern cu vreo două luni, dar care s-a blocat în Parlament pentru că, potrivit informațiilor Antena 3, mediul de afaceri solicită anumite modificări ale textului. 

Prin urmare, deocamdată nu este clar dacă dacă salariații din privat se vor pensiona la 70 de ani sau dacă sunt obligaţi patronii să accepte ca angajaţii lor să lucreze până la această vârstă.

Este un proiect de lege care a trecut de Guvern în urmă cu două luni, iar acum este blocat pentru că mediul privat face presiuni pentru modificarea lui, scrie Antena 3.  

Deținătorii de afaceri vor ca angajatorii să-şi dea acordul dacă un angajat va dori să-şi prelungească activitatea după împlinirea vârstei de pensionare la 65 de ani pentru bărbaţi, respectiv 63 pentru femei.

Citește și ERORI în LEGEA PENSIILOR. Greșeli grave, strecurate în actul normativ

În varianta care a trecut de Guvern, proiectul de lege prevede că decizia este strict a angajatului, fără ca angajatorul să aibă un cuvânt de spus.

Idee care nu este însă pe placul mediului de afaceri, care dorește ca decizia privind menținerea unui angajat după vârsta de pensionare să-i aparțină. Prin urmare, ei cer modificarea proiectului de lege. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel