Pentagonul a aflat ce sunt OZN-urile. Concluzie neașteptată
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Tehnologie
Tehnologie
Pentagonul a prezentat, vineri, ultimul lui raport privind originea OZN-urilor, acele Obiecte Zburătoare Neidentificate care survolează, periodic, Terra. 

În raportul publicat vineri, Pentagonul anunță că investigațiile desfășurate de guvernul american de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial nu a găsit nicio dovadă a existenței unei tehnologii extraterestre. Concluzia fiind că cele mai multe dintre observări au fost obiecte și fenomene obișnuite prost identificate.

În virtutea Legii din 2023 privind autorizația apărării naționale, Biroul de rezolvare a tuturor anomaliilor (AARO) a fost obligat să trimită Congresului un raport detaliat referitor la „fenomenele anormale neidentificate” (UAP) din 1945. Primul volum din cele două ale lucrării a fost pus la dispoziția aleșilor americani săptămâna trecută. 

„AARO nu a găsit nicio dovadă că vreo investigație guvernamentală, cercetare academică sau comisie oficială de evaluare a confirmat că fenomenele în cauză au reprezentat tehnologie extraterestră”, se arată în rezumatul raportului. „Cu toate că multe din informațiile privind UAP rămân nerezolvate sau neidentificate, AARO consideră că dacă ar dispone de mai multe date și de mai bună calitate, majoritatea acestor cazuri ar putea fi identificate și rezolvate ca obiecte sau fenomene obișnuite.

Raportul precizează că din 1945, guvernul a finanțat investigații pentru a determina dacă respectivele fenome constituiau vreun risc pentru siguranța zborurilor, progresele tehnologice din țări concurente sau dovezi ale „tehnologiei extraterestre aflate sub control inteligent”.

Raportul afirmă că există o narațiune persistentă în cultura populară conform căreia guvernul sau o organizație secretă din cadrul acestuia, a recuperat mai multe „nave spațiale extraterestre și rămășițe biologice” și operează programe de „inginerie inversă” ale tehnologiei recuperate.

„AARO recunoaște că mulți oameni nutresc sincer astfel de convingeri”, se spune în raport. „Scopul acestui raport nu este de a dovedi sau de a infirma vreo convingere anume, ci mai degrabă de a folosi o abordare analitică și științifică riguroasă pentru a investiga eforturile de investigare a UAP sponsorizate de guvernul SUA.

„AARO nu a găsit nicio dovadă empitică pentru afirmațiile conform cărora guvernul SUA și companiile private au folosit tehnologie extraterestră”, se arată în raport. „AARO a stabilit, pe baza tuturor informațiilor furnizate până în prezent, că afirmațiile cu privire la anumite persoane, locații cunoscute, teste de tehnologie și documente presupuse implicate în sau legate de inginerie inversă a tehnologiei extraterestre sunt inexacte”.

Documentul menționează că alte afirmații vor fi detaliate într-un al doilea volum. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel