Pentagonul are vești bune pentru Ucraina. Are legătură cu proiectilele de 155 mm

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fabrică de muniție
Fabrică de muniție
Producția de proiectile de artilerie de 155 mm, cruciale pentru războiul din Ucraina, este cu ani înainte de termen, potrivit șefului de achiziții al Pentagonului, Bill LaPlante.

Obiectivul inițial al Pentagonului a fost de a construi 85.000 de cartușe pe lună până în anul fiscal 2028. În prezent, este în curs de a ajunge la 100.000 pe lună până în anul fiscal 25, a declarat LaPlante, și la cel puțin 57.000 pe lună până în primăvara anului 2024.

Rata actuală, a precizat el, este de 28.000 pe lună - aproximativ dublu față de rata de acum jumătate de an.

Acest ritm este o veste binevenită pentru un Departament al Apărării care intenționează să își consolideze baza industrială. Proiectilele de 155 mm au fost un fel de studiu de caz pentru o producție accelerată pentru a satisface o nevoie în evoluție pe timp de război, în acest caz apărarea Ucrainei împotriva unei invazii rusești.

În comentariile sale la un eveniment găzduit de centrul de reflecție Center for New American Security, LaPlante a arătat un grafic al creșterilor și scăderilor în cererea de arme a Pentagonului de-a lungul timpului. Începând cu Războiul din Golf, în urmă cu aproximativ 30 de ani, acesta a arătat că atunci când izbucnește o criză, baza industrială se grăbește să facă față comenzilor crescute, iar mai târziu aceste comenzi se prăbușesc. În fiecare caz, achizițiile și livrările au atins vârful la cel puțin doi ani după ce a început fiecare criză, potrivit graficului.

"Dacă vrem să nu mai avem așa ceva", a spus LaPlante, referindu-se la ciclul de creștere și descreștere, "atunci trebuie să ne schimbăm comportamentul".

O astfel de schimbare, a explicat el, ar implica trimiterea unui semnal de cerere mai consistent către industrie. Baza industrială s-a micșorat după sfârșitul Războiului Rece, când cererea de arme a scăzut. Aceasta se poate extinde astăzi, a argumentat LaPlante, pe măsură ce SUA sprijină Ucraina și încearcă să descurajeze - sau potențial să lupte - China.

Legea de finanțare a Pentagonului de anul trecut a inclus aproape 1,5 miliarde de dolari pentru a crește capacitatea de producție a armatei pentru obuzul de 155 mm. Alte 18 miliarde de dolari vor fi cheltuite în următorii 15 ani pentru a crește baza industrială organică a serviciului.

Ucraina va saluta probabil vestea, deoarece războiul de acolo epuizează stocurile țărilor care îi sprijină eforturile de apărare. Associated Press a raportat în aprilie că Ucraina trage 6.000-8.000 de obuze pe zi, mai mult decât produc furnizorii în același interval de timp.

Pentru a susține contraofensiva Ucrainei, Statele Unite au început în iulie să trimită națiunii europene muniții cu dispersie, controversate pentru riscul pe care îl prezintă pentru civili.

Săptămâna viitoare, LaPlante se va deplasa la baza aeriană Ramstein din Germania, împreună cu secretarul apărării Lloyd Austin și cu președintele Statului Major Întrunit, generalul Mark Milley, pentru o reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei - un ansamblu de țări care sprijină apărarea Ucrainei. Printre alte subiecte, a spus LaPlante, el va discuta despre cât de repede aliații și partenerii SUA cresc producția de muniție de artilerie.

În această primăvară, Uniunea Europeană a declarat că intenționează să achiziționeze 1 milion de proiectile de 155 mm pentru Ucraina în decurs de un an. LaPlante a menționat planul, părând oarecum sceptic: "O veste excelentă", a spus el. Dar "unde vă sunt contractele? Nimic nu se întâmplă până când nu porniți contractele", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Christel SCHALDEMOSE
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
ANAF / Foto: DCBusiness
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență

pixel