Shyum a precizat că fiecare unitate din rachetele hipersonice de nouă generaţie ajunge la costuri de zeci de milioane de dolari, relatează Reuters.
Cele mai noi rachete de croazieră capabile să execute lovituri adânc în interiorul teritoriului inamic, aflate în prezent în dotarea armatei americane, au fost achiziţionate la preţuri de până la cinci milioane de dolari bucata. Însă aceste rachete de croazieră sunt inferioare celor hipersonice, întrucât au o rază de acţiune mai mică, sunt mai lente şi mai susceptibile de a fi detectate şi doborâte.
Heidi Shyum a mai declarat că dacă ''lucrurile încep să evolueze în poveşti de succes'' şi armata americană va cumpăra cantităţi mai semnificative din aceste arme, atunci costul lor unitar va scădea.
Companiile Lockheed Martin şi Raytheon Technologies lucrează la dezvoltarea unor arme hipersonice destinate Pentagonului. Bugetul solicitat de acesta din urmă în anul fiscal 2022 pentru cercetarea şi dezvoltarea armelor hipersonice este de 3,8 miliarde de dolari, în creştere faţă de cele 3,2 miliarde alocate acestui capitol în anul anterior.
Citește și: Miliardarii Chinei au toate motivele să gâfâie. China accelerează lupta antimonopol
Agenţia americană pentru proiecte de cercetare avansate în domeniul apărării (Defense Advanced Research Projects Agency) a testat cu succes în luna septembrie o armă hipersonică ce dezvoltă o viteză de cinci ori mai mare faţă de viteza sunetului, adică aproximativ 6.200 de kilometri pe oră, primul test reuşit cu o armă din această categorie după anul 2013.
Rusia a testat cu succes în luna iulie o rachetă de croazieră hipersonică Zircon, armă pe care preşedintele Vladimir Putin a descris-o ca făcând parte dintr-o nouă generaţie de sisteme de rachete fără egal în lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
Aprovizionarea cu apă în...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...