Pentagonul s-a săturat. Vrea să știe totul despre OZN-uri și s-a pus pe treabă
Autor: Simona Haiduc | 03 dec 2021, 11:33
Pentagonul se teme de noua armă hipersonică a Chinei. Sfidează legile fizicii, atacă fără a fi detectată
Pentagonul se teme de noua armă hipersonică a Chinei. Sfidează legile fizicii, atacă fără a fi detectată
Departamentul american al Apărării a anunțat că va fi înființată o nouă echipă care va analiza rapoartele referitoare la Obiectivele Zburătoare Neidentificate (OZN) detectate, de-a lungul timpului, de piloții americani. În acest scop, Pentagonul va fi ajutat și de alte instituții. 

Noul grup operativ, Airborne Object Identification and Management Synchronization Group, va fi supervizat atât de Pentagon, cât și de agențiile de informații și va prelua activitatea desfășurată anterior de un grup secret.

Anunțul vine după publicarea, în iunie, a unui raport în care Pentagonul a anunțat că nu dispune de suficiente date pentru a explica toate cele 144 de apariții ciudate raportate de personalul militar în ultimele două decenii, cu excepția uneia.

Kathleen Hicks, secretarul adjunct al apărării, a declarat că obiectele zburătoare neidentificate au reprezentat un potențial risc pentru siguranța echipajelor și au ridicat potențiale probleme de securitate națională.

Într-o declarație, Kathleen Hicks a spus că noul grup va fi supravegheat de un consiliu executiv interinstituțional format din subsecretarul apărării pentru informații, directorul Statului Major Interarme și alți oficiali de rang înalt.

Citește și Directorul NASA admite: EXTRATERȘTRII nu sunt doar rodul imaginației

Citește și Adevărul gol-goluț! Oficial american. OZN-urile INTERVIN în viața noastră

Noua echipă își va concentra atenția pe rapoartele privind obiectele ce-și fac apariția în spațiul aerian și care, aparent, au o utilizare specială. 

Raportul din iunie, publicat de Biroul directorului Serviciului Național de Informații, a stârnit îngrijorarea membrilor Congresului cu privire la potențiale amenințări din partea Rusiei sau a Chinei.

Cu toate acestea, oficialii guvernamentali au declarat că nu există dovezi că ar fi vorba de tehnologie rusă sau chineză și că unele dintre videoclipuri arată o tehnologie considerată dincolo de capacitățile lor, potrivit New York Times.

Pentagonul a difuzat anul trecut trei înregistări video realizate de piloţi ai marinei americane - una în noiembrie 2004 şi celelalte două în ianuarie 2015 - care arată întâlniri în zbor cu ''fenomene aeriene neidentificate''.

Într-o înregistrare se poate vedea un obiect alungit mişcându-se rapid şi care, la câteva secunde după ce a fost reperat de unul dintre senzorii de la bordul aparatului US Navy, dispare în urma unei accelerări bruşte.

Într-o altă înregistrare video se poate distinge un obiect deasupra norilor, pilotul întrebându-se dacă este vorba de o dronă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe