Pentru Prima casă, BRD mai are credite de 400 de milioane de lei
Autor: Simona Haiduc | 23 oct 2018, 15:43
BRD a acordat, de la începutul anului şi până la finalul lunii septembrie, peste 4.000 de credite "Prima Casă" în valoare de aproximativ 800 de milioane de lei, soldul împrumuturilor acordate de la începutul programului urcând astfel la 8,3 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al băncii. 

Cele mai multe dintre creditele acordate în 2018 au fost contractate de clienţi din Bucureşti (23%). Banca mai are disponibil, până la finalul anului, un plafon de circa 184 de milioane de lei în cadrul programului, care îi permite să acorde credite "Prima Casă" în valoare de aproximativ 400 de milioane de lei.

Valoarea medie a unui împrumut "Prima Casă" se ridică la aproximativ 194.000 de lei. Din punctul de vedere al grupelor de vârstă în care se încadrează beneficiarii împrumuturilor "Prima Casă", cei mai numeroşi sunt clienţii cu vârste între 30 şi 45 de ani (77%). 16% dintre beneficiari au sub 30 de ani, iar 7% au vârste ce depăşesc 45 de ani. Cel mai tânăr beneficiar are 19 ani, iar cel mai vârstnic are 65 de ani. 60% dintre titularii programului sunt bărbaţi, iar 40%, femei. Portretul - robot al titularului de credit "Prima Casă" este: bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Bucureşti.

După criteriul garanţiilor acordate, judeţele cele mai active în cadrul programului "Prima Casă" (cu excepţia zonei Bucureşti-Ilfov) sunt: Braşov, Iaşi, Timiş, Cluj şi Sibiu.

Exceptând Capitala, repartizarea pe zone geografice scoate în evidenţă zona de vest a ţării (Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş), cu 39,7% dintre credite, urmată de zona de sud-vest a României (judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi), cu 23%, şi de centrul ţării (Braşov, Harghita, Covasna, Mureş, Sibiu, Alba), cu 22% dintre creditele acordate.

BRD a acordat primul credit în cadrul Programului "Prima Casă". Demarat în iulie 2009, programul a fost creat pentru susţinerea celor care doresc să îşi cumpere sau să îşi construiască o locuinţă, prin acordarea unei garanţii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobândă redusă. BRD acordă împrumuturi "Prima Casă" în lei, cu o dobândă nominală standard ROBOR 3M + 2 pp, fără comision de analiză dosar sau de gestiune a creditului. Solicitanţii pot obţine, în orice agenţie BRD, pre-aprobarea creditului în 24 de ore.

În afara unităţilor din reţeaua sa, BRD le oferă clienţilor interesaţi de obţinerea unui credit Prima Casă serviciul MyBRD Contact, la numerele de telefon 0800 803 803 (apel gratuit în reţeaua Romtelecom), 021 302 61 61 (număr cu tarif normal) sau *BANCA (*22622 - apel cu tarif normal în reţelele Orange şi Vodafone), accesibile de luni până duminică între orele 8:00 - 22:00.

În plus, 24 de ore din 24, cei interesaţi pot solicita online şi obţine informaţii despre Programul "Prima Casă" prin completarea formularului disponibil pe site-ul http://www.creditulprimacasa.ro/.

BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 754 de unităţi. BRD ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,4 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 27.000 POS-uri şi mai mult de 1.500 de ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2018, de 52,4 miliarde de lei. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe