Perdanții Brexit-ului strâng rândurile. Conferință extraordinară
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
Europenii se pregătesc de Brexit fără acord
Europenii se pregătesc de Brexit fără acord
Premierul belgian Charles Michel a convocat miercuri la Bruxelles o reuniune a ţărilor din UE care ar fi cel mai mult "afectate direct" de o ieşire a Marii Britanii din UE fără un acord, a anunţat marţi pentru AFP purtătorul său de cuvânt.

Potrivit acestuia, preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul federal german Angela Merkel se numără printre invitaţii acestei "reuniuni de coordonare" prevăzută să aibă loc chiar înainte de summitul extraordinar al UE asupra Brexitului. Numărul exact de participanţi urmează încă să fie precizat.

Citește și: BREXIT. Singurul lucru pe care UE este dispusă să-l negocieze

Un summit crucial va avea loc miercuri la Bruxelles şi la care liderii UE ar urma să ia o decizie în privinţa prelungirii Brexitului. Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May i-a transmis o scrisoare preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, în care a solicitat o amânare a Brexitului până la 30 iunie pentru a permite parlamentului de la Londra să agreeze un acord de retragere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel