PERICOL în cele mai mari parcuri din Bucureşti. Ce a găsit ANPC
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cismigiu
Cismigiu
ANPC a controlat cele mai cunoscute trei parcuri din București.

Comisariatrul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a realizat, pe 29 martie 2022, sub coordonarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), acțiuni de control în cele mai mari 3 parcuri din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului.

În total, în cele trei parcuri, au fost controlate 15 locuri de joacă, precum și câteva spații destinate practicării sportului în aer liber (ex.: badchet, tenis de masă, fitness etc.). În toate aceste locații, aflate în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Asgrement București (ALPAB), au fost constatate nereguli de către comisarii CRPCR București-Ilfov, aplicându-se primele sancțiuni.

Astfel, până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate cele 15 locuri de joacă, precum și 2 terenuri de baschet și un tobogan gonflabil aflate în Parcul Tineretului, până la remedierea deficiențelor.

Principalele nereguli constatate de comisari au fost: utilizarea unor echipamente deteriorate, existența unui paviment cu denivelări, bucăți de tartan lipsă, utilizarea unor tobogane metalice și aparate de joacă cu porțiuni deteriorate, spărturi, șuruburi ieșite în relief, lipsa unor bare de protecție, lipsa manșoanelor de protectie din cauciuc la lanțurile leagănelor, folosirea unor mese de tenis sparte, lipsa informării scrise a publicului la locurile de joacă, igienizarea precară a locațiilor, prezența, în zona de fitness, a unor elemente deteriorate, ruginite, fără informare scrisă la locație. Verificările se află în curs, urmând a fi continuate în zilele următoare, transmite ANPC.

 

Citeşte şi: SIMBOL al Bucureştiului ajuns o RUINĂ, chiar sub ochii primarului Nicuşor Dan

 

Peste drum de biroul lui Nicuşor Dan, un simbol al Capitalei se degradează pe zi ce trece.

Este vorba despre parcul Cişmigiu, un loc iubit de toţi bucureştenii, de care se leagă multe amintiri din adolescenţă sau din tinereţe, cu plimbări pe aleile sale umbroase şi conversaţii pe băncile verzi. Asta când nu sunt pline de mizeria lăsată de păsările care-şi fac veacul pe acolo şi nu sunt curăţate de către cei care ar trebui să se ocupe de administrarea parcului. 

Bruscă trecerea între amintirile frumoase şi realitatea dură, dar aşa stau lucrurile. Parcul Cişmigiu arată jalnic. Aleile sunt crăpate, rădăcinile copacilor reuşit ca, de-a lungul timpului, să treacă prin asfalt, multe dintre bănci sunt şubrede fiind o adevărată provocare ca două persoane mai corpolente să se aşeze.

Cât priveşte locul de joacă, acesta pare desprins din filmele horror: aparatele de joacă scârţâie, lanţurile leagănelor sunt ruginite şi cârpite, toboganele sunt tocite, pavajul este desprins şi rupt. 

Iar toate acestea se petrec peste drum de impozanta Primărie a Capitalei, practic la fereastra lui Nicuşor Dan, cel care, atunci când era un simplu activist, se "lupta" pentru binele oraşului. Dar se pare că de la fapte la vorbe e cale lungă. E mai uşor să stai pe margine, ca la meci, şi să critici, decât să faci ceva concret şi repede, nu SF-uri care se vor realiza la Sfântu' Aşteaptă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 


pixel