BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Examenul ar putea deveni mai greu, iar noii șoferi ar trebui să învețe cum să conducă preventiv, cum să evite pericolele mai bine, dar și să folosească sistemele de siguranță ale mașinii.
"Au tot felul de sisteme care ne fac să rămânem pe drum. Se numesc sisteme active ABS ESP, controlul tracțiunii.
Tot felul de senzori care transmit informații calculatorului și mașina știe să reacționeze atunci când șoferul greșește puțin.
Șoferul nepregătit nu știe că mașina la salvat, crede că el e doar foarte mult șofer", a declarat Titi Aur, specialist conducere defensivă.
În acest moment, la noi în țară, multe dintre mașinile pe care se face școala de șoferi nici nu au astfel de sisteme automatizate.
"Aici vorbim de educație. Ca să ajungi la nivelul de educație corespunzător, ar trebui ca tot sistemul să facă lucruri", a mai declarat Titi Aur.
O altă propunere este ca tinerii să își poată lua permisul de conducere mai devreme, de la 17 ani, dar vor putea conduce doar acompaniați până la majorat.
O perioadă de probă de doi ani ar putea fi și ea introdusă.
"Legat de tineri, este foarte important să înțelegem că obținerea permisului de conducere creează o responsabilitate suplimentară și, în prezent, din păcate, în procesul de formare a viitorilor posesori de conducere în România lipsesc acele elemente de identificare și gestionare a faptelor de risc în trafic, a declarat Cătălin Codescu, Asociația Victimelor Accidentelor.
Noul regulament propune și măsuri mai drastice, transformarea în infracțiune a mai multor fapte pentru care șoferii sunt acum doar amendați.
Asta ar urma să reducă semnificativ riscul de accidente și actualizarea cunoștințelor de către cei care au deja permis de conducere.
Aceasta este doar o propunere a Comisiei Europene. Dacă va fi adoptat, ar introduce pentru prima dată noțiunea de permis de conducere digital, accesibil prin intermediul unui telefon mobil sau al unui alt dispozitiv digital care va fi recunoscut în întreaga Uniune Europeană.
Acest lucru ar facilita efectuarea de procese administrative și înlocuirea, reînnoirea sau schimbare a permisului de conducere, deoarece va fi posibilă efectuare a întregii proceduri online, potrivit Antena3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
O analiză a BERD pe această...
CEC Bank a sărbătorit în 24 noiembrie 160 de ani de la înființare, ani în...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Invitat la interviurile DCNews,...
Vor dispărea aproximativ 5.000 de locuri de muncă, alte...
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...