Pesimism la Ford. Estimările câștigurilor, sub așteptări
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ford previzionează câştiguri scăzute
Ford previzionează câştiguri scăzute
Producătorul auto Ford a oferit miercuri estimări privind câştigurile trimestriale sub aşteptările analiştilor de pe Wall Street, transmit MarketWatch şi Reuters. 

Ford previzionează câştiguri ajustate de 0,30 dolari per titlu în trimestrul patru din 2018, sub estimările analiştilor, de 0,32 dolari per acţiune. 

După anunţarea estimărilor, acţiunile Ford au scăzut miercuri cu 0,13%, la 8,71 dolari, în predeschiderea Bursei de la New York. Titlurile Ford au scăzut de la aproximativ 13 dolari la începutul lui 2018 la aproximativ 9 dolari în prezent. 

În 2018, Ford se aşteaptă să obţină câştiguri ajustate de 1,30 dolari per titlu, la venituri de 160,30 miliarde de dolari. În octombrie, producătorul auto american previziona câştiguri între 1,30 şi 1,50 dolari per acţiune, în timp ce analiştii prognozau 1,33 dolari per titlu. 

Compania ar putea înregistra în 2019 o îmbunătăţire a câştigurilor şi veniturilor, pe fondul stabilizării vânzărilor în industria auto globală, a anunţat Ford, fără a oferi cifre exacte. 

"Pentru 2019, vedem potenţial pentru o îmbunătăţire a veniturilor anuale şi a profitului operaţional. De asemenea, ne aşteptăm să putem să ne finanţăm deplin necesităţile noastre de afaceri, în timp ce ne vom menţine nivelul lichidităţilor şi al numerarului la sau peste nivelul ţintă", a afirmat directorul financiar. 

Săptămâna trecută, Ford a anunţat că va elimina "mai multe mii" de locuri de muncă, va ieşi de pe pieţele neprofitabile şi va înceta să mai producă vehicule care îi provoacă pierderi, precum C-Max, totul în conformitate cu un plan de relansare al cărui obiectiv este atingerea unei marje operaţionale de 6% în Europa. 

În prezent, al doilea mare producător auto american este presat să îşi restructureze operaţiunile din Europa, după ce rivalul său General Motors a reuşit să îşi majoreze profiturile după vânzarea mărcilor sale europene Opel şi Vauxhall către grupul francez PSA. 

Ford a precizat că va încerca să iasă de pe segmentul multivan, va înceta să mai producă transmisii automate la Bordeaux (Franţa), îşi va revizui operaţiunile din Rusia şi va uni cartierele generale ale Ford UK şi Ford Credit la Dunton, Essex, Marea Britanie. 

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel