Peskov a dezvăluit dacă Putin are planuri pentru vacanţa de vară
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Putin nu şi-a făcut planuri de vacanţă. 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, nu intenţionează, deocamdată, să plece în vacanţă, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus. În timpul unei întâlniri cu reprezentanţii presei ruse, care a avut loc joi, Peskov a fost întrebat dacă Putin preconizează să plece în vacanţă, după ce deputaţii ruşi şi-au încheiat activitatea lor, după finalizarea sesiunii plenare de primăvară.

''Deocamdată, preşedintele continuă să-şi desfăşoare activitatea. După cum ştiţi, el nu are astfel de vacanţe programate, dar nici deputaţii nu vor avea vacanţe speciale, după cum bine ştiţi... Dacă vom reuşi să prindem nişte zile libere, atunci vă vom anunţa'', a precizat, în acest context, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, citează Rador.

 

Citeşte şi: Putin spune că sancţiunile impuse Rusiei vor avea consecinţe catastrofale pentru piaţa energiei

 

Putin avertizează în privinţa consecinţelor "catastrofale" ale sancţiunilor occidentale pentru piaţa energiei. Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat vineri în privinţa posibilelor consecinţe "catastrofale" ale sancţiunilor occidentale pentru piaţa mondială de energie, relatează AFP.

"O utilizare mai pronunţată a politicii sancţiunilor poate antrena consecinţe încă şi mai grave, fără a exagera, poate chiar catastrofale, pentru piaţa mondială a energiei", a spus liderul de la Kremlin la o întâlnire televizată cu oficiali ruşi.

"Sancţiunile împotriva Rusiei provoacă multe pagube exact ţărilor care le impun", a mai afirmat Putin, o frază pe care o repetă adesea, observând creşterea puternică a preţurilor la energie în ţările occidentale.

El şi-a exprimat satisfacţia că alte ţări producătoare de petrol rezistă cererilor occidentale de a creşte producţia de petrol pentru a compensa petrolul rus boicotat şi a împiedica o creştere a preţurilor.

Ofensiva lansată la sfârşitul lui februarie de Moscova în Ucraina a provocat o ploaie fără precedent de sancţiuni occidentale, între care un embargo asupra petrolului rusesc impus de Bruxelles şi Washington.

Moscova, în replică la sancţiunile occidentale, a redus în ultimele săptămâni livrările de gaze către europeni, mereu foarte dependenţi de hidrocarburile ruseşti în pofida recentelor lor eforturi pentru diversificarea furnizorilor, potrivit Agerpres.

Tranzitul gazului rusesc prin Ucraina a atins un minim istoric în luna iunie. La acest lucru se adaugă incertitudinea tot mai mare în Germania înainte de oprirea totală, începând de luni, a gazoductului Nord Stream 1, din cauza unor lucrări de mentenanţă.

În consecinţă, preţurile la energie au crescut spectaculos, alimentând o creştere rapidă a inflaţiei care riscă să afecteze pe termenul lung consumul.

 

Kremlinul, AMENINȚĂTOR: Rusia nu și-a spus încă ultimul cuvânt în Ucraina

 

Dmitri Peskov, secretarul de presă al liderului de la Kremlin, a preluat, de fapt, avertismentul lansat în ajun de șeful său, Vladimir Putin. Rusia a folosit doar o mică parte din potenţialul său în "operaţiunea militară specială" din Ucraina, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cel care de foarte multe ori este nevoit să iasă la rampă pentru a ”face puțină lumină” în declarațiile lui Putin, mai ales când recurge la expresii populare, greu de înțeles corect de cei care nu stăpânesc limba lui Dostoievski.

"Potenţialul Rusiei este atât de mare încât doar o mică parte din el este folosit în operaţiunea specială", a atras atenția Peskov la o conferință de presă. În ajun, Putin i-a invitat, practic, pe occidentali să învingă Rusia "pe câmpul de luptă" din Ucraina, unde, susţine el, Moscova "nu a început încă lucrurile serioase". 

"Astăzi, auzim că ei vor să ne învingă pe câmpul de luptă. Ce să zic? Să încerce!", a spus Putin. "Am auzit de mai multe ori că Occidentul vrea să se lupte cu noi până la ultimul ucrainean. Este o tragedie pentru poporul ucrainean. Însă pare că totul se îndreaptă în această direcţie", a adăugat el.

Aceste declaraţii survin în contextul în care SUA şi ţările europene şi-au accelerat în ultimele săptămâni livrările de arme către Kiev, care încearcă să frâneze avansul trupelor ruse în estul Ucrainei. Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că forţele ruse au distrus în timpul nopţii de joi spre vineri, în regiunea Odesa din sudul Ucrainei, două sisteme de rachete anti-navă Harpoon care au fost livrate Kievului de Regatul Unit.

Sistemele de rachete anti-navă de fabricaţie americană se regăsesc între tipurile de arme livrate Ucrainei de către ţările membre ale NATO, de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel