Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD), susținut de G20, va permite grupurilor de mediu să împărtășească mult mai multe informații despre riscurile și oportunitățile pe care le prezintă interacțiunea lor cu mediul înconjurător, informează Reuters.
În acest fel, consiliile de administrație ale companiilor vor putea lua decizii care au un impact mai pozitiv asupra naturii și vor fi recompensate de investitori și de piețele de capital.
"Acesta este un moment de referință pentru finanțarea naturii și pentru raportarea corporativă", a declarat David Craig, copreședinte al TNFD și fost fondator și director executiv al Refinitiv, într-o declarație.
"Este un semnal clar că investitorii, creditorii, asigurătorii și companiile recunosc faptul că modelele lor de afaceri și portofoliile lor depind în mare măsură atât de natură, cât și de climă și trebuie tratate atât ca riscuri strategice, cât și ca oportunități de investiții."
Încadrată în jurul a patru piloni - Guvernanță, Strategie, Măsurarea riscurilor și a impactului, precum și Metrici și obiective -, strategiile vor obliga companiile să descrie modul în care evaluează și gestionează aspectele conexe și cum intenționează să își îmbunătățească performanța.
Printre companiile și organizațiile financiare care s-au angajat să facă publice aceste informații, începând fie din 2023, 2024 sau 2025, se numără Norges Bank Investment Management, cel mai mare proprietar de companii cotate la bursă la nivel mondial.
"Ne-am angajat să valorificăm acest instrument pentru a ne aprofunda înțelegerea impactului și a dependențelor legate de natură ale portofoliului nostru, consolidând și mai mult eforturile noastre de investiții responsabile în acest domeniu important", a declarat Carine Smith Ihenacho, Chief Governance and Compliance Officer al NBIM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
utin cere negocieri directe cu...
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Grupaj de ştiri.
Tinerii germani şi-au pierdut...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...