Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Dacă ne uităm în jurul nostru, sunt peste 4 miliarde de utilizatori conectaţi la internet pe întreaga planetă şi se transmit peste 160 de milioane de e-mailuri. De asemenea, se transmit peste 16 milioane de mesaje text, iar mai mult de 4 milioane de materiale video sunt postate pe YouTube în fiecare minut. Trebuie să recunoaştem că trăim într-o lume în continuă schimbare, într-o lume volatilă, complexă. În plus, trebuie să recunoaştem două lucruri: sunt o serie de efecte pozitive pe care tehnologia le are asupra noastră, dar există şi anumite influenţe negative - stres, anxietate, însingurare. Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le experimentăm astăzi într-o lume conectată. În acest context, noi, Cisco, vrem să fim un factor de stabilitate, de coerenţă, de transparenţă. Vrem să fim puntea spre internetul viitorului", a afirmat Pena, la evenimentul Connect Romania.
Uniunea Europeană a identificat 6 riscuri de securitate a rețelei 5G
În privinţa noii tehnologii 5G, şeful Cisco România a subliniat că aceasta nu va fi singura de pe piaţă, un alt jucător important fiind şi WiFi-ulde generaţia a 6-a.
"S-a vorbit foarte mult, în ultimii ani, de tehnologia 5G. S-au implementat proiecte-pilot şi chiar lucruri în reţele live. Oferind viteze de peste 1GB/s şi latenţe scăzute, 5G se anunţă a fi o tehnologie care va revoluţiona Internetul lucrurilor (IoT - n. r.). La Cisco ne pregătim pentru tranziţia la 5G din zona de comutare, de centru a operatorilor mobili, dar şi în zona de transport IT, prin introducerea de soluţii care oferă viteze de 400 GB. Credem că 5G nu va fi singurul jucător rămas pe piaţă. Mai avem un proiect foarte important şi acesta este WiFi 6. În 2019, a fost introdus un standard numit 802.11 ax, care oferă viteze de peste 5GB/s, consum eficient de putere şi latenţă scăzută, precum şi o acoperire foarte bună în zonele dense. Concluzia este următoarea: credem că 5G şi WiFi 6 vor colabora, vor fi complementare şi vor constitui baza Internetului lucrurilor, a mobilităţii din viitorul apropiat şi îndepărtat", a spus specialistul.
Cele mai noi tehnologii în domeniul conectivităţii sunt prezentate, marţi, în cadrul Connect Romania 2019, cea mai mare conferinţă dedicată soluţiilor pentru reţele de comunicaţii. Evenimentul din acest an, care se desfăşoară sub sloganul "Hyper Connect", aduce pe agenda discuţiilor teme, precum Zero-trust security, Wi-Fi 6, IoT, 5G şi Software-Defined Networking, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...