De ce este necesară a treia doză de vaccin Pfizer. Experții explică

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Reprezentanții Pfizer spun că este necesară o a treia doză
Reprezentanții Pfizer spun că este necesară o a treia doză
Pfizer Inc. intenționează să solicite autorizație de urgență în SUA în august pentru a treia doză de rapel pentru vaccinul Covid-19, dinc cauza datelor timpurii care arată că poate crește puternic protecția imunitară împotriva coronavirusului.

Pfizer a primit date inițiale dintr-un studiu uman timpuriu care arată că o a treia doză din vaccinul său existent împotriva coronavirusului este sigură și poate crește nivelul de anticorpi neutralizanți de 5 până la 10 ori în comparație cu vaccinul original, a declarat șeful diviziei de cercetări a companiei, Mikael Dolsten, într-un interviu citat de Bloomberg.

Odată ce vor fi obținute mai multe date, Pfizer intenționează să ceară FDA să autorizeze al treilea rapel care ar putea fi administrată la șase până la opt luni după cele două doze inițiale, a spus Dolsten. De asemenea, producătorul de medicamente discută și cu autoritățile de reglementare din alte țări cât și Uniunea Europeană despre noile rezultate. 

Dolsten a spus că Pfizer își face publice planurile, deoarece datele timpurii par convingătoare și din cauza îngrijorării tot mai mari cu privire la mutațiile virusului, inclusiv varianta ultra-transmisibilă delta care se răspândește în numeroase țări.

„Există multă teamă și îngrijorare” cu privire la variante, a spus Dolsten. „Suntem încrezători că un astfel de impuls va fi extrem de eficient împotriva variantei delta”.

Date israeliene

Vaccinurile ARN Messenger oferă o protecție puternică împotriva formelor severe de Covid-19, inclusiv cazurile produse de tulpina delta, dar au existat semne de cazuri de descoperire. Un studiu britanic din mai, de exemplu, a constatat că serul Pfizer a fost 88% eficient în prevenirea bolii simptomatice a variantei delta după a doua doză.

Date mai recente publicate de Israel în această lună au arată că eficacitatea Pfizer a scăzut la 64% de când varianta delta a devenit tulpina dominantă, chiar dacă a fost 93% eficientă împotriva spitalizării.

Vaccinul Pfizer. În sfârșit, vești cu ADEVĂRAT EXTRAORDINARE

Dolsten a spus că Pfizer interpretează descoperirea israeliană ca un semn că nivelul anticorpilor din sânge a scăzut oarecum de când oamenii din această țară au început să fie vaccinați în ianuarie și februarie. 

Un nou vaccin împotriva tulpinii Delta

Pfizer intenționează să înceapă studii umane cu un nou rapel personalizat împotriva tulpinei delta. Dar Dolsten a spus că este puțin probabil ca acest vaccin personalizat să fie necesar, deoarece vaccinul existent este suficient de eficient pentru a produce anticorpi împotriva variantei indiene delta.

Chiar și prevenirea cazurilor ușoare poate fi utilă, deoarece va ajuta la încetinirea infecțiilor care pot duce la noi variante și va preveni cazurile de Covid lung care pot apărea chiar și după infecții ușoare, a mai explicat spus Mikael Dolsten.

În trecut, directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a sugerat că ar putea fi necesare doze de rapel pentru majoritatea oamenilor, în decurs de 12 luni, iar rapelul anual ar putea fi necesar după aceea. Dar experții medicali au avertizat că nu este clar dacă și când vor fi necesare amplificatoare.

„În următorii câțiva ani, este mai bine să fii pregătit pentru ceea ce pare o realitate nu tocmai roz decât să te aștepți la minuni”, a spus el.

Vaccinul Pfizer este unul dintre cele mai importante vaccinuri anti-covid la nivel global. Începând cu 1 iulie, Pfizer a declarat că a livrat peste 860 milioane de doze de vaccin în întreaga lume, inclusiv peste 330 de milioane de doze către UE și peste 200 de milioane de doze către SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

La bursă / FOTO: Freepik

Roșu pe linie la Bursa de Valori București: BET pierde 1,55%

Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 122,32...

Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
La bancă
Platformă / FOTO: Freepik
Euro / FOTO: Freepik
Pe o stradă din Moscova / FOTO: Freepik
SUA versus UE
Jerome Powell, șeful Rezervei federale a SUA
Freepik.com
Warren Buffett
Donki / FOTO: Captură de ecran

Japonia: Don Quijote, paradisul haotic al cumpărăturilor

Regele reducerilor mizează pe „vânătoarea de comori” a...

Preț petrol / FOTO: Freepik

Trump și „prețul ideal” al barilului de petrol

Care este prețul corect al petrolului pentru Donald Trump.

Foto: Freepik.com

Xiaomi va lansa propriul său cip mobil XringO1

Un pas strategic în dezvoltarea internă de tehnologii.

Freepik.com
Ghișeu

Curs BNR. Ce face leul în mijlocul instabilității economice

Leul stagnează față de euro, dar pierde teren în fața...

Sebastian Burduja
Calcule și verificări / FOTO: Freepik
De ce este bine să plăteşti cu cardul şi nu cash. Explicaţia de la ANAF
Topitorie / Foto: Freepik
Magazin Zara din Moscova / Foto: Google Maps
Freepik.com
Pașaport / Foto: Freepik

Cum vrea UE să-i momească pe cercetătorii americani

Europa vrea să atragă cercetători americani nemulțumiți...

Paladiu
Shein / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr
Industrie / Sursa: Freepik.com
Poluare / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Declaratia unica. Foto: Freepik.com
Freepik.com

pixel