Pfizer, efect nefast asupra acțiunilor BioNtech, aflate în cădere liberă
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Titlurile BioNtech s-au prăbușit, practic, luni dimineață, după ce Pfizer și-a redus previziunile privind veniturile anuale.

O reviziuire impusă de vânzările sub așteptări pe segmentul de vaccinuri și tratamente pentru COVID-19. Prin urmre, pe Bursa de la Frankfurt, în jurul orei 08:05 GMT, acțiunile BioNtech au pierdut 7,52%, față de o depreciere de 0,32% pentru Dax și 0,20% pentru Stoxx 600.

Grupul german, partener al companiei americane Pfizer, a anunțat luni că anticipează un impact de 900 de milioane de euro asupra rezultatelor financiare pentru trimestrul trei din cauza evoluției dezamăgitoare a vânzărilor sale și a altor cheltuieli înregistrate de laboratorul cu sediul peste Ocean.

Această sumă reprezintă jumătate din acordul de împărțire a profitului brut încheiat între BioNTech și Pfizer privind vaccinul Comirnaty împotriva COVID-19, dezvoltat în comun de cele două grupuri. BioNtech își va publica bilanțul trimestrial complet pe 6 noiembrie.

Publicându-și rezultatele și perspectivele, Pfizer a anunțat vineri că se așteaptă la o scădere cu 13% a cifrei de afaceri pentru acest an, o reducere a costurilor cu 3,5 miliarde de dolari prin reduceri de locuri de muncă și cheltuieli.

Grupul american a realizat o cifră de afaceri record în 2021 și 2022, depășind în special 100 de miliarde de dolari anul trecut, datorită unei campanii puternice de vaccinare împotriva COVID-19 în întreaga lume.

În tranzacțiile electronice, care se desfășoară în afara sesiunii propriu-zise de tranzacționare, Pfizer a scăzut cu aproximativ 7% la Bursa de Valori din New York.

Citește și Bătălia giganților! GSK dă în judecată Pfizer în Statele Unite

Citește și Achiziție. AstraZeneca bagă în buzunarul Pfizer aproape 1 miliard de $

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel