Phenianul. Ultimele amenințări, către ONU
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Phenianul: această şedinţă a fost "concepută pentru a nega dreptul statului nostru la autoapărare" şi a avertizat că partea nord-coreeană va recurge la o "contra-măsură".
Phenianul: această şedinţă a fost "concepută pentru a nega dreptul statului nostru la autoapărare" şi a avertizat că partea nord-coreeană va recurge la o "contra-măsură".
Coreea de Nord a denunţat luni dublul standard al Consiliului de Securitate al ONU după ce comitetul însărcinat cu sancţiuni al acestui organism internaţional a criticat recenta testare de rachete nord-coreeană drept o încălcare a rezoluţiilor ONU, informează Reuters.

Coreea de Nord a lansat săptămâna trecută un nou tip de rachetă balistică tactică cu rază scurtă de acţiune, determinând Statele Unite să solicite o reuniune a comitetului însărcinat cu sancţiuni a Consiliului de Securitate al ONU.

În cadrul şedinţei de vineri a comitetului, SUA au solicitat impunerea de sancţiuni suplimentare şi înăsprirea punerii în aplicare a măsurilor existente, denunţând lansarea acestui tip de rachetă drept o încălcare a rezoluţiilor ONU, potrivit directorului general pentru organizaţii internaţionale al ministerului de externe de la Phenian, Jo Chol Su.

Jo a afirmat că această şedinţă a fost "concepută pentru a nega dreptul statului nostru la autoapărare" şi a avertizat că partea nord-coreeană va recurge la o "contra-măsură".

Citește și: Canalul de Suez a fost DEBLOCAT (VIDEO)

"Constitue o negare a statului suveran şi un aparent dublu standard pe care Consiliul de Securitate al ONU îl pune în discuţie pe baza "rezoluţiilor" ONU, nişte produse directe ale politicii ostile a SUA", conform unei declaraţii a oficialului nord-coreean citate de agenţia oficială de ştiri KCNA.

"Nu are niciun sens ca doar măsura noastră corectă de auto-apărare să fie selectată pentru a fi denunţată, în condiţiile în care multe alte ţări de pe glob lansează tot felul de proiectile în scopul creşterii forţei lor militare".

Această declaraţie survine după ce sâmbătă regimul nord-coreean a afirmat că administraţia preşedintelui american Joe Biden a făcut un prim pas greşit şi a dezvăluit o "ostilitate profundă" criticând testarea rachetelor sale cu scop de auto-apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel