Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Piața asigurărilor din România a înregistrat creșteri semnificative, în ultimii doi ani, în ciuda tensiunilor pe plan mondial, care ar fi putut influența negativ evoluția, a precizat Leonardo Badea, președintele Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară, în cadrul conferinței Quo Vadis piața de asigurări în 2019!, organizată de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group, astăzi, la București.
„În acest moment, dacă facem o scurtă analiză pe piața asigurărilor, avem o evoluție pozitivă, o creștere cu 2,1% pe primele nouă luni ale anului 2018 - acolo unde avem date -, față de perioda similară a anului 2017, a primelor brute subscrise, până la o valoare de 7,47 mld lei, ceea ce, în opinia noastră, arată o îmbunătățire din punct de vedre sustenabil a sectorului asigurărilor din România. Un prim set de date de care noi dispunem, neauditate încă, pe anul 2018, indică o creștere cu aproximativ 4,5% a volumului primelor brute subscrise, comparativ cu anul anterior, depășind în anul 2018 pragul de 10 mld lei. Creșteri de 4% se remarcă atât pentru segmentul asigurărilor generale, cât și pentru segmentul asigurărilor de viață”, a precizat Leonardo Badea, în cadrul conferinței.
Citește și: Asigurările și vignetele, cele mai achiziționate servicii financiare online
Piața asigurărilor din România a avut o evoluție favorabilă, deși au existat riscuri care pot influența negativ evoluția pieței, precum Brexitul și tensiunile sociale dintre state. „Există în continuare potențial de instabilitate, generat de evenimentele care au loc la nivel global, însă piața a avut o evoluție favorabilă și autoritatea s-a ocupat de îmbunătățirea cadrului legal. Ne-am dori, de asemenea, să ne aliniem la standardele europene, în scopul atingerii celor două obiective principale: protecția consumatorilor și stabilitatea financiară a piețelor asigurate”, a mai precizat Badea, în cadrul aceleiași conferințe.
O creștere semnificativă s-a înregistrat și pe piața asigurărilor de viață, în ultimii doi ani, pe lângă cele de pe piața auto, care rămâne în top. „Remarcăm evoluțiile pozitive pe care asigurările de viață le-au înregistrat în utlimii doi ani și aprecierea care a avut loc în anul 2017, față de 2016, o creștere de 29% și o creștere a ponderii primelor subscrise pentru activitatea de asigurări de viață de 17% în primele luni ale anului 2016, comparativ cu 2015, și la 21% creștere anuală, dacă ne raportăm la ultimii doi ani”, a mai precizat președintele Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.