Nicu Marcu a precizat că ”este nevoie de digitalizare, de informatizare excesivă a instituțiilor, a companiilor, astfel încât informația de care avem nevoie să fie într-un timp extrem de scurt acolo unde trebuie să fie procesată și acolo unde trebuie luate decizii”. Vreau să am convingerea că, având în vedere rolul pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară îl deține în economia națională în relația cu consumatorii și cu investitorii, poate să fie parte integrantă a programelor de finanțare europeană, a continuat președintele ASF.
Întrebat de redactorul șef al DCBusiness, Elena Cristian, dacă digitalizarea rezolvă ceva din problemele pieței de asigurări, Nicu Marcu a recunosct că, ”în acest moment, și noi, și companiile din piață avem niște programe de digitalizare nu atât de ample pe cât ar trebui să fie în funcție de posibilitățile financiare pe care le deținem, dar tocmai acesta este obiectul ca această digitalizare să rezolve toate problemele din piață. Prin informatizare, Autoritatea va avea toate informațiile de care va avea nevoie, astfel încât să ia deciziile într-un timp extrem de scurt și cetățeanul să beneficieze de servicii de calitate. Ne dorim ca Autoritatea să deține autoritate în piață, pentru a reda încrederea investitorilor și a cetățenilor misiunea pe care o are de îndeplinit”, a subliniat oficialul.
Citește și Conferinţa Quo Vadis 2021! Ediţia a III-a Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO!
”Aș vrea să vă spun câteva lucruri în premieră, pentru că este un raport brut pe care îl vom lansa în curând. Piața arată niște lucruri pozitive: piața asigurărilor a crescut într-un procent nu foarte mare, dar s-a ridicat la 2,1% din PIB, ceea ce nu ne mulțumește, pentru că în România este o plajă destul de largă care nu este folosită de companiile de asigurări, de către cetățenii care trebuie să se asigure. De aceea, dorința noastră este să mărim această pondere a asigurărilor în PIB.
În anul 2020, primele brute subscrise au ajuns la 11,5 miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 5% față de anul precedent. Pe de altă parte, asigurările de viață au scăzut ușor față de 2019, în timp ce asigurările de sănătate au atins o cifră destul de mare comparativ cu anul anterior, respectiv 451 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 18%”, a enumerat președintele ASF.
Și nu întâmplător am lăsat la urmă o informație care incită cel mai mult, și anume piața RCA, care a atins o cifră de 3,97 miliarde de lei, cu 5% mai mult decât în 2019. Vedem, astfel, că 2020, chiar dacă a fost lovit de pandemie, piața asigurărilor a înregistrat o creștere destul de bună în contextul dat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...