Piața asigurărilor. Nicu Marcu (ASF). Schimbări majore. Informații ÎN PREMIERĂ VIDEO
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt cifrele momentului
Sunt cifrele momentului
EXCLUSIV
Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu MARCU, a prezentat, în cadrul Conferinței ”Quo Vadis 2021!” - Ediția a III-ea, Digitalizarea asigurărilor - prioritate ZERO”, informații în premieră privind evoluția pieței asigurărilor din România în contextul pandemiei de coronavirus.

Nicu Marcu a precizat că ”este nevoie de digitalizare, de informatizare excesivă a instituțiilor, a companiilor, astfel încât informația de care avem nevoie să fie într-un timp extrem de scurt acolo unde trebuie să fie procesată și acolo unde trebuie luate decizii”. Vreau să am convingerea că, având în vedere rolul pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară îl deține în economia națională în relația cu consumatorii și cu investitorii, poate să fie parte integrantă a programelor de finanțare europeană, a continuat președintele ASF. 

Întrebat de redactorul șef al DCBusiness, Elena Cristian, dacă digitalizarea rezolvă ceva din problemele pieței de asigurări, Nicu Marcu a recunosct că, ”în acest moment, și noi, și companiile din piață avem niște programe de digitalizare nu atât de ample pe cât ar trebui să fie în funcție de posibilitățile financiare pe care le deținem, dar tocmai acesta este obiectul ca această digitalizare să rezolve toate problemele din piață. Prin informatizare, Autoritatea va avea toate informațiile de care va avea nevoie, astfel încât să ia deciziile într-un timp extrem de scurt și cetățeanul să beneficieze de servicii de calitate. Ne dorim ca Autoritatea să deține autoritate în piață, pentru a reda încrederea investitorilor și a cetățenilor misiunea pe care o are de îndeplinit”, a subliniat oficialul. 

Citește și Conferinţa Quo Vadis 2021! Ediţia a III-a Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO!

”Aș vrea să vă spun câteva lucruri în premieră, pentru că este un raport brut pe care îl vom lansa în curând. Piața arată niște lucruri pozitive: piața asigurărilor a crescut într-un procent nu foarte mare, dar s-a ridicat la 2,1% din PIB, ceea ce nu ne mulțumește, pentru că în România este o plajă destul de largă care nu este folosită de companiile de asigurări, de către cetățenii care trebuie să se asigure. De aceea, dorința noastră este să mărim această pondere a asigurărilor în PIB. 

În anul 2020, primele brute subscrise au ajuns la 11,5 miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 5% față de anul precedent. Pe de altă parte, asigurările de viață au scăzut ușor față de 2019, în timp ce asigurările de sănătate au atins o cifră destul de mare comparativ cu anul anterior, respectiv 451 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 18%”, a enumerat președintele ASF. 

Și nu întâmplător am lăsat la urmă o informație care incită cel mai mult, și anume piața RCA, care a atins o cifră de 3,97 miliarde de lei, cu 5% mai mult decât în 2019. Vedem, astfel, că 2020, chiar dacă a fost lovit de pandemie, piața asigurărilor a înregistrat o creștere destul de bună în contextul dat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel