Piața imobiliară. Diana Micu: Este un moment prielnic pentru a cumpăra o locuință
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Locuință
Locuință
EXCLUSIV
Diana Micu, expert imobiliar, a vorbit, în cadrul emisiunii ”Totul despre bani”, despre prețul apartamentului, oferind, totodată și câteva sfaturi pentru familiile tinere. Este sau nu un moment oportun pentru o investiție imobiliară? 

Ce ar trebuie să facă o tânără familie, care are o sumă pusă de o parte, nu toți banii pentru apartament. Ce ar trebui să facă: să mai aștepte, să ia un credit, să mai stea cu chirie? 

Este absolut sigur

”Sunt convinsă că toată lumea știe că banii dați pe chirie, sunt bani pierduți, pe care nu ni-i va da nimeni înapoi. Dacă am o sumă de bani în bancă și care stă degeaba, practic, cel mai inteligent lucru de făcut, în momentul de față, este să fie investiți pentru un apartament cu credit. Este absolut sigur faptul că dobânzile nu vor rămâne la acest nivel. Ele cu siguranță se vor stabiliza. Nu știm dacă acest lucru se va întâmpla în 2024 sau 2025, dar știu că pentru o scurtă perioadă de timp raportată la durata creditului, va fi o dobândă mai mare, după care se poate face o refinanțare și, automat, va scădea și rata lunară”, a explicat Diana Micu. 

Comparativ cu ce va urma 

În același timp, expertul imobiliar a precizat că, ”în momentul în care se va întâmpla acest lucru, ofertele de locuințe din piață vor fi limitate, dar foarte scumpe. Altfel spus, acum este un moment prielnic, pentru că apartamentele au acum un preț foarte accesibil, comparativ cu ce va urma, din cauza cererii. Aud foarte des comparația cu anul 2009, an de criză, despre care se spune că au scăzut foarte mult prețurile. Este fals, este greșit. Uitați-vă care era, atunci, nivelul salariului minim sau mediu, uitați-vă care este nivelul de anul acesta, vedeți cât erau prețurile materialelor de construcții și cât sunt anul acesta, ca să vedeți ce profituri se realizau atunci și ce profituri sunt acum. 

În 2009, prețurile au fost umflate artificial, iar astăzi sunt dezvoltatori care își pun niște profituri absolut minime, doar ca să-și ducă mai departe activitatea, să-și păstreze forța de muncă și să-și protejeze poziția de pe piață”, a explicat expertul imobiliar. 

Potrivit precizărilor sale, atâta timp cât situația economică din Europa nu se va stabiliza, este foarte greu să vorbești despre o redresare, pentru că, de fapt, de acolo vine creșterea prețurilor și pentru locuințe. De la materia primă. 

Urmăriți întreaga emisiune ”Totul despre bani”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel