Într-un comunicat publicat înainte cu o zi de adunarea investitorilor, Shell a subliniat că își va „extinde poziția avantajoasă în explorarea și producția de hidrocarburi („în amonte”, nota editorului) și va genera fluxuri de numerar pe termen lung prin stabilizarea producției sale de lichide până în 2030”.
„Investim pentru a oferi clienților securitatea energetică de care au nevoie acum și pe termen lung, transformând în același timp Shell, astfel încât să poată fi un câștigător într-un viitor cu emisii scăzute de carbon”, a spus directorul executiv Wael Sawan în declarație.
Potrivit precizărilor sale, grupul dorește „să sporească distribuțiile către acționari, permițând în același timp tranziția energetică planetară”.
Între timp, analiștii de la Goldman Sachs au redus prognoza privind prețul petrolului Brent pentru decembrie cu aproape 10%, relatează MarketWatch. Banca anticipează pentrul ultima lună a anului un preț al țițeiului Brent de 86 de dolari/baril, departe de prognoza anterioară de 95 de dolari, din cauza „ofertei peste previziuni din Iran și Rusia”.
În plus, prognoza pentru prețul barilului de Brent pentru tot anul 2023 în ansamblul lui a fost redusă la 82 dolari/baril, față de 88 de dolari inițial, iar pentru 2024, la 91 de dolari, de la 99 de dolari/baril. Săptămâna trecută, Brent a scăzut cu 1,8%, WTI - 2,2%.
În altă ordine de idei, Shell a anunțat o răscumpărare de acțiuni în valoare de 5 miliarde de dolari, ca parte a unui plan de reducere a costurilor de operare și a cheltuielilor. Această sumă este cu 25% mai mare decât programul în curs de răscumpărare de acțiuni de 4 miliarde de dolari pe care Shell l-a anunțat când și-a lansat rezultatele pentru 2022 în februarie.
Acest program va fi finalizat înainte ca Shell să-și publice rezultatele semestriale pe 27 iulie. În plus, Shell își propune o reducere de cheltuieli cuprinsă între 22 de miliarde și 25 de miliarde de dolari pe an până în 2025. Costurile anuale de operare sunt de așteptat să fie reduse cu 2 miliarde de dolari, până la 3 miliarde, până la sfârșitul anului 2025.
Citește și China are o problemă și nu știe nici cum, nici dacă o poate rezolva
Citește și De ce sapă China cel mai adânc puț din lume VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...