Activiştii Greenpeace anunţă "prima victorie în instanță împotriva Neptun Deep"
Greenpeace România a câștigat...
O penurie cronică de locuințe deținute anterior îi determină pe cumpărători să se orienteze către construcțiile noi, situație de care constructorii profită oferind o serie de stimulente pentru a îmbunătăți accesibilitatea. Cea mai mare parte a locuințelor vândute luna trecută s-au situat în intervalul de preț cuprins între 150.000 și 499.999 de dolari, se arată în raportul Departamentului de Comerț publicat miercuri, conform Reuters.
"Constructorii de locuințe oferă cumpărătorilor stimulente de răscumpărare a dobânzilor care canalizează cererea către segmentul de construcții noi", a declarat Bill Adams, economist șef la Comerica Bank din Dallas.
Vânzările de locuințe noi și-au revenit cu 12,3% la o rată anuală ajustată sezonier de 759.000 de unități luna trecută, cel mai ridicat nivel din februarie 2022. Ritmul vânzărilor din august a fost revizuit în creștere la 676.000 de unități, de la 675.000 de unități raportate anterior.
Vânzările de locuințe noi sunt contabilizate la semnarea unui contract, ceea ce le face un indicator principal al pieței imobiliare. Cu toate acestea, ele pot fi volatile de la lună la lună. În septembrie, vânzările au accelerat cu 33,9% de la an la an.
Luna trecută, vânzările de locuințe noi au sărit cu 22,5% în nord-est și au crescut cu 14,6% în sudul dens populat. Ele au crescut cu 7,5% în Vest și au avansat cu 4,7% în Centru-Vest.
Datele de săptămâna trecută au arătat că revânzările de locuințe au scăzut în septembrie la minimul ultimilor 13 ani, în condițiile în care ratele ipotecare în creștere și oferta restrânsă au determinat cumpărătorii să se reorienteze.
Cu toate acestea, constructorii încearcă să mențină impulsul pieței locuințelor noi. Asociația Națională a Constructorilor de Locuințe a raportat săptămâna trecută că aproximativ o treime dintre constructori au declarat că au redus prețurile locuințelor cu o medie de 6%.
În condițiile în care un raport recent al Asociației bancherilor de credite ipotecare arată că credit ipotecar cu rată fixă pe 30 de ani a înregistrat săptămâna trecută o medie de 7,9%, cea mai mare din septembrie 2000, vânzările de case noi ar putea încetini în lunile următoare.
Din martie 2022, banca centrală americană a majorat rata dobânzii de referință cu 525 de puncte de bază, până la intervalul actual de 5,25% - 5,50%.
Economiștii se așteaptă ca imaginea de ansamblu a guvernului privind produsul intern brut pentru trimestrul iulie-septembrie să arate o revenire a investițiilor rezidențiale după ce s-au contractat timp de nouă trimestre consecutive.
"În condițiile în care ratele la creditele ipotecare continuă să crească, iar sondajele privind optimismul constructorilor de locuințe scade, ne așteptăm ca vânzările de locuințe noi să se atenueze în restul anului", a declarat Doug Duncan, economist șef la Fannie Mae.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Greenpeace România a câștigat...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...