Ucraina refuză oferta lui Trump pentru resursele sale! Ce ascunde propunerea SUA?
SUA apără acordul propus de...
În Europa, Bursa de la Paris a terminat în scădere cu 0,75%, Londra a cedat 0,35%, Frankfurt a înregistrat un declin de 1,09%, iar Milano de 1,14%. La Bursa din Zurich, indicele SMI a crescut cu 0,02%.
După ce, luni, a terminat mixt, fără o direcție clară, Wall Street a deschis în scădere: Nasdaq a pierdut 0,41%, S&P 500 a regresat cu 0,44% și Dow Jones cu 0,17% în primele minute ale sesiunii de cotații.
„Piața se zbate între” veștile bune despre „dezinflație” și, pe de altă parte, de teama că economia „încetinește prea mult”, ceea ce o face „puțin mai instabilă”, a comentat Sophie Chauvellier, manager la Dorval AM.
Piețele au fost bulversată de informațiile privind contracția, în luna mai, a activității manufacturiere în Statele Unite, mult sub previziunile economiștilor.
Atenția investitorilor s-a îndreptat către sondajul JOLTS, al Departamentului Muncii, potrivit căruia 8,06 milioane de locuri de muncă deschise erau disponibile în Statele Unite în aprilie, mai puține decât anticipaseră analiștii (8,4 milioane) și mult mai puțin decât cele 8,5 milioane de oferte din luna precedentă.
„Piața muncii continuă să revină la un oarecare normal”, dar cel mai bun lucru este că se observă o „scădere atensiunilor salariale”, a subliniat Sophie Chauvellier. Aceste date vor fi completate vineri de raportul lunar al Departamentului Muncii privind ocuparea forței de muncă în Statele Unite.
Din punctul de vedere al pieței obligațiunilor, dinamica economică mai slabă și o normalizare a pieței muncii întăresc posibilitatea ca Rezerva Federală a SUA (Fed) să scadă curând dobânda de politică monetară.
Pe partea europeană, conferința de presă a Băncii Centrale Europene (BCE) de joi va atrage, evident, atenția investitorilor. „Persistența inflației oferă o explicație plauzibilă pentru faptul că, dincolo de luna iunie, reducerile ratelor dobânzilor BCE ar putea să nu fie atât de frecvente pe cât se anticipa la începutul anului”, au atras atenția analiștii de la Muzinich & Co.
Materii prime
Prețurile petrolului și-au mărit pierderile marți, în urma reuniunii OPEC+ de duminică, interpretate de investitori ca fiind perspectiva unei creșteri a ofertei viitoare, care ar putea duce la o piață excedentară.
În jurul orei 15:55 GMT, barilul Brent din Marea Nordului pierduse 1,49%, până la 77,19 dolari, iar barilul american WTI cedase 1,64%, până la 73 de dolari.
În urma lor, companiile din sectorul energetic au fost atrase pe același trend descendent: în Europa, TotalEnergies a pierdut 2,41%, BP 3,80%, Shell 2,14%, Eni 2,80%, Tullow Oil 5,36% și Equinor 3, 87%.
La Frankfurt, Siemens Energy (-5,72%) a suferit, de asemenea, din luarea de profit, după ce prețul grupului energetic s-a dublat de la începutul anului și pe fondul ratingurilor nefavorabile de la JPMorgan și Bernstein. La New York, Chevron a pierdut 1,28%, iar ExxonMobil 2,20%.
Mergând împotriva curentului, grupul britanic de petrol și servicii energetice Petrofac a urcat cu 29% la Londra când tranzacționarea sa reluată după o lună de suspendare și publicarea unei pierderi anuale în creștere, dar un carnet de comenzi dublu.
Deutsche Telekom a vândut
Germania a vândut aproape 110 milioane de acțiuni ale grupului de telecomunicații Deutsche Telekom (-1,72%), pentru o sumă de aproape 2,4 miliarde de euro. Cota statului federal în fostul monopol public a scăzut astfel de la 30,5% la 27,8%.
Pe piața valutară, dolarul a pierdut 0,76% față de yen, la 154,89 yeni pe dolar în jurul orei 15:55 GMT. Euro a scăzut cu 0,22% față de dolar, la un euro pentru 1,0880 de dolari. Bitcoin a câștigat 1,97% până la 70,0456 USD.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
SUA apără acordul propus de...
Președintele argentinian Javier...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...