PLĂȚILE ONLINE. Sunt încă foarte riscante pentru clienți
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Plățile online au încă probleme de securitate, se arată într-un studiu publicat de Kaspersky Lab. O treime dintre cei care au făcut plăți online au avut datele financiare compromise, iar 26% dintre aceștia nu au mai recuperat banii.

Potrivit experţilor, printre factorii care pot pune în pericol banii oamenilor se află dificultatea de a ţine sub control datele de plată după ce au fost folosite pe diferite platforme de comerţ electronic şi varietatea metodelor de plată de disponibile, se arată în studiul citat de Agerpres.

Cercetarea Kaspersky Lab arată, totodată, că mai mult de jumătate dintre respondenţi (54%) sunt îngrijoraţi de faptul că datele lor financiare ar putea fi accesate de către infractorii cibernetici, dar cu toate acestea o treime (36%) dintre respondenţi au uitat sau nici măcar nu au încercat să reţină site-urile şi aplicaţiile unde şi-au completat detaliile financiare. 

Citește și:

Nu știm cine deține datele noastre personale în online și nici ce date sunt publicate de copii noștri

Furturile sunt ușurate de faptul că unu din cinci utilizatori de internet preferă să-şi stocheze datele pe dispozitive. "Acest lucru poate face mai uşoară transmiterea datelor atunci când oamenii fac cumpărături online, aşa că nu trebuie să îsi facă griji că le vor uita. Însă, dacă dispozitivul se pierde sau este furat, un utilizator riscă nu doar să-şi piardă datele personale, ci si banii, pentru că cineva i-a putut accesa contul bancar, după ce a găsit datele de autentificare respective în notitele smartphone-ului", avertizează specialiştii. 

Raportul citat relevă faptul că metoda plăţilor cu ajutorul cardurilor de debit şi de credit, a transferurilor directe din conturi bancare şi a portofelelor electronice rămân printre cele mai populare în rândul consumatorilor. 

În acelaşi timp, cumpărătorii pot strânge puncte în cadrul programelor de loialitate, folosindu-le pentru alte achiziţii la comerciantul respectiv şi datorită smartphone-urilor şi ceasurilor inteligente, utilizatorii nici nu mai trebuie să aibă la ei portofelul, bani reali sau carduri. În acest fel, a crescut popularitatea dispozitivelor de plată contactless, cum sunt PayPass şi Apple Pay, iar o treime dintre utilizatori (31%) le folosesc cu regularitate, reiese din raportul Kaspersky Lab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel