Ploaie de rachete peste Ucraina! 1900 de proiectile, lansate de Rusia în două luni de război
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sunt informații furnizate de responsabili ai Pentagonului
Sunt informații furnizate de responsabili ai Pentagonului
Rusia a lansat circa 1.900 de rachete asupra Ucrainei de la începutul operațiunii militare.

Cele mai multe dintre ele au fost lansate asupra orașului Mariupol, cucerit parțial de trupele ruse, dar și asupra pozițiilor forțelor armate ucrainene din Donbas, scrie publicația Russkaya Vesna, citând un purtător de cuvânt al Pentagonului. 

Vorbind în fața presei, oficialul american a precizat că avioanele militare rusești au lovit de pe teritoriul rusesc. Echipajele aeronavelor nu folosesc aerodromurile militare de pe teritoriile ucrainene controlate. Același lucru este valabil și pentru loviturile cu rachete - lansatoarele sunt amplasate tot pe teritoriul rusesc.

În altă ordine de idei, Statul Major al forțelor armate ale Ucrainei au anunțat că militarii ruși şi-au oprit temporar ofensiva în estul Ucrainei în timpul nopţii de joi spre vineri.

"În direcţia Izium, (duşmanul) nu a efectuat nicio operaţiune ofensivă", a transmis Statul Major în ultimul buletin de război, remarcând că forţele ruse şi-au limitat activităţile la operaţiuni de recunoaştere şi foc de artilerie.

Zona din jurul Iziumului, din regiunea Harkov, a fost principala ţintă a activităţilor trupelor ruse în ultimele zile. Avansând către sud, se pare că scopul ar fi să încercuiască forţele ucrainene în regiunea Donbas, remarcă dpa.

Citește și Moscova a făcut bilanțul unei singure nopti de PRĂPĂD în Ucraina. Au ras tot

Şi în alte zone de-a lungul liniei de front a fost relativ linişte, potrivit Statului Major ucrainean. Au fost raportate atacuri ale artileriei în apropiere de Doneţk, dar nu au mai existat şi alte încercări de a lua cu asalt oraşul.

Serviciul de informaţii britanic a informat la rândul său că progresele făcute de trupele ruse în regiunea Donbas au fost împiedicate de rezistenţa fermă a ucrainenilor.

"Câştigurile teritoriale ale ruşilor au fost limitate şi s-au realizat cu costuri semnificative pentru forţele ruse", a scris Ministerul Apărării de la Londra pe contul de Twitter. De precizat că, la Moscova, Ministerul Apărării al Rusiei susține că, dimpotrivă, aviața militară a țării a fost extrem de activă în noaptea de joi spre vineri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel