Proiectele prevăd schimbarea destinaţiei spaţiului verde pe care se execută lucrările aferente şi modificarea corespunzătoare a Registrului Spaţiilor Verzi. De asemenea, aparatul de specialitate al primarului general va lua măsurile pentru pregătirea documentaţiilor necesare declanşării procedurii de expropriere.
Cele două parcaje fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană "Zona Centrală" (PIDU). Conform expunerii de motive, PIDU a fost aprobat prin HCGMB nr. 103/2012, având ca obiective: punerea în valoare a caracterului eclectic al centrului Capitalei, reintegrarea şi restructurarea ţesutului urban, crearea unui sistem de circulaţii eficient şi încurajarea modurilor de deplasare alternative, revigorarea reţelei de spaţii publice, dezvoltarea durabilă, regenerarea urbană integrată a zonelor cu probleme socio-economice şi asigurarea unui climat social divers şi sigur.
De asemenea, prin HCGMB 242/2016 au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenţi studiilor de fezabilitate pentru aceste obiective de investiţii.
Citește și: Autostrada Unirii va fi electrică! Ce vor să facă marile companii din energie
Cele două proiecte sunt:
Modernizare spaţiu urban public Sala Palatului cu parcaj subteran (nord)
Zona de intervenţie este delimitată la nord de str. Ştirbei Vodă, la est de str. Ion Câmpineanu, la sud de Sala Palatului şi la vest de Curtea Palatului Regal. Zona include şi spaţiul public situat între faţada principală a Sălii Palatului şi str. Ion Câmpineanu. Parcajul subteran va fi realizat pe trei niveluri (552 locuri auto şi 82 locuri moto), iar amenajările pietonale vor oferi publicului un spaţiu de întâlnire şi socializare, prevede raportul de specialitate.
Modernizare spaţiu urban public Sala Palatului cu parcaj subteran (sud)
Zona de intervenţie este delimitată la nord de Sala Palatului şi de clădirea Palatului Regal, la vest de str. Ion Câmpineanu, la sud de frontul construit-bloc Humanitas şi la est de Calea Victoriei. Parcajul subteran va fi realizat pe trei niveluri (523 locuri auto şi 32 locuri moto), iar construirea acestuia va elibera spaţiul public suprateran de prezenţa agresivă a maşinilor parcate, redând pietonilor întreaga esplanadă şi creând o zonă de recreere, prevede raportul de specialitate.
Cele două proiecte au fost respinse în şedinţa din 31 ianuarie a CGMB, când consilierii municipali au adoptat în schimb alte 12 hotărâri în baza cărora se declară de utilitate publică de interes local o serie de lucrări prevăzute în PIDU.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Reputaţia autoproclamată de...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...