Podul Constanța. Încep reparațiile. Cum se va lucra
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Lucrările vor dura câteva luni
Lucrările vor dura câteva luni
Lucrările de reparaţii şi consolidare la Podul Constanţa - podul de cale ferată situat pe magistrala feroviară Bucureşti - Constanţa, la km 4+327 - încep luni, 15 iulie, şi se vor desfăşura doar în cursul nopţii, în intervalul orar 22:00 - 5:00, informează CFR SA.

Potrivit informaţiilor companiei, valoarea contractului este de 3,491 milioane de lei, fără TVA, iar durata este de opt luni, proiectare şi execuţie lucrări.

"Lucrările de reparaţii şi consolidare la Podul Constanţa vor demara luni, 15 iulie 2019, la culeea de pe partea dreaptă pe sensul de intrare în pasaj dinspre Centru spre Bucureştii Noi şi vor fi executate, în etape succesive, în intervalul orar 22:00 - 5:00, fără închiderea totală a circulaţiei autovehiculelor pe Calea Griviţei, în permanenţă fiind deschisă o bandă cu lăţimea de minimum 2,5 metri, pe sensul unde se desfăşoară lucrările. Menţionăm faptul că, şi în etapa în care lucrarea va implica restricţii pe ambele sensuri ale liniei de tramvai, circulaţia autovehiculelor se va desfăşura în continuare tot pe câte o bandă de circulaţie, cu lăţimea de minimum 2,5 metri, pe fiecare sens", se menţionează într-un comunicat al CFR SA.

CFR SA recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri, aceste măsuri având drept scop menţinerea condiţiilor optime şi de siguranţă în traficul rutier, în perioada de desfăşurare a lucrărilor.

Citește și Podul Constanța intră în reparații

Firma care va executa lucrările este Infra Systemproiect SRL. Atribuirea contractului a avut loc prin procedură de negociere directă, după ce la licitaţia publică lansată nu au fost depuse oferte. Procedura de negociere fără invitaţie prealabilă la o procedură concurenţială de ofertare a fost organizată în baza art. 117, alin. 1, lit. a din Legea nr. 99/2016 cu modificările şi completările ulterioare deoarece, în urma publicării în SEAP a anunţului de participare CN1010526/05.04.2019, nu a fost depusă nicio ofertă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel