Poliția, cu ochii pe mașinile înmatriculate în alte state. Verificări
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Politia Română are un nou șef
Politia Română are un nou șef
În cadrul unei acțiuni desfășurată la nivel național, polițiștii rutieri opresc și controlează mașinile înmatriculate în străinătate. Se verifică dacă persoana aflată la volan deține toate documentele necesare circulației pe drumurile publice din România.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor de Interne, polițiștii rutieri verifică mașinile înmatriculate în străinătate, “în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule”.

În cadrul controalelor, polițiștii verifică existența unei asigurări de răspundere civilă auto (RCA) valide, a unei inspecții tehnice periodice, de asemenea, valide ori dacă mașina este radiată sau figurează ca fiind furată în țara în care a fost înmatriculată.

Citește și Legea RCA, MODIFICĂRI importante prin OUG

De exemplu, în doar o săptămână, potrivit informațiilor furnizate de Poliția Română, au fost verificate peste 8.000 de mașini înmatriculate în alte țări. În urma verificărilor, polițiștii au retras 82 de certificate de înmatriculare eliberate de autoritățile din alte state, o parte (44), pentru lipsa inspecției tehnice periodice, iar alta (32), pentru lipsa unei polițe de asigurare RCA valide.

Potrivit Codului rutier în vigoare, pentru a putea circula pe drumurile publice cu o mașină, această trebuie să aibă o asigurare RCA valabilă și, de asemenea, inspecția tehnică periodică efectuată la timp

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel