Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
Guvernul polonez va prezenta săptămâna viitoare un raport privind pagubele produse Poloniei de către ocupaţia germană nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite DPA. Anunţul a fost făcut de administraţia parlamentului polonez.
Raportul, elaborat de experţi, va fi prezentat la Castelul Regal din Varşovia pe 1 septembrie, ziua când a început invazia germană în 1939 şi care este considerată începutul celui de-al Doilea Război Mondial, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 55 de milioane de persoane. Până la 6 milioane de persoane au murit în Polonia ca rezultat direct al acelui război.
Guvernul conservator polonez, condus de Partidul Lege şi Justiţie, a indicat de mai multe ori că raportul este în aşteptare. Documentul va servi şi ca sprijin al cererii Varşoviei către Germania privind plata unor despăgubiri de război. Un sondaj de opinie realizat anul trecut arăta că 64% dintre polonezi sunt favorabili solicitării de plăţi din partea Germaniei pentru pagubele produse Poloniei.
Guvernul german se opune tuturor cererilor de despăgubiri suplimentare, insistând că Acordul Doi plus Patru din 1990, cunoscut şi drept Tratatul asupra soluţionării finale cu privire la Germania, a încheiat acest dosar.
Germania speră că gazul natural lichefiat (GNL) canadian o va ajuta să renunțe la importurile de gaze rusești, a declarat cancelarul Olaf Scholz, care și-a încheiat marți o vizită oficială în Canada, în cadrul căreia Ottawa a minimalizat viabilitatea economică și viteza de înființare a unor noi terminale de export.
Cancelarul german, a cărui vizită a început duminică, a anunțat, împreună cu premierul canadian Justin Trudeau, o "alianță a hidrogenului", care vizează accelerarea demersurilor pentru a exporta acest combustibil curat în Germania până în 2025.
"În timp ce Germania se îndepărtează de energia rusească cu viteza fulgerului, Canada este partenerul nostru preferat", a declarat Olaf Scholz la o conferință economică organizată la Toronto, Ontario.
"Deocamdată, acest lucru înseamnă creșterea importurilor noastre de GNL. Sperăm că GNL-ul canadian va juca un rol important în acest sens", a continuat liderul german.
Canada nu are în prezent niciun terminal de GNL. Cu toate acestea, două terminale sunt în curs de construcție pe coasta de vest a țării.
Ottawa își mărește capacitatea de export cu scopul de a putea livra până la 100.000 de barili pe zi până la sfârșitul anului, în timp ce Europa încearcă să își reducă dependența energetică de Rusia de la ofensiva lansată în Ucraina.
În fața presei, Justin Trudeau a declarat că Canada își joacă "rolul de a contribui la aprovizionarea cu energie la nivel mondial". El a adăugat că obiectivul este de a face din această țară un exportator important de energie verde, cum ar fi hidrogenul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...