Polonia prelungește controalele temporare la granița cu Slovacia
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Imigranții polonezi se întorc acasă
Imigranții polonezi se întorc acasă
Această măsură este aplicată în contextul în care migrările ilegale au crescut la nivel european în ultimele luni.

Polonia a prelungit controalele temporare la granița sa cu Slovacia până la 22 noiembrie, ca posibil răspuns la eforturile continue ale migranților de a intra pe teritoriul slovac, informează Reuters.

Numărul migranților care sosesc în Slovacia, majoritatea din Orientul Mijlociu și Afganistan, a crescut de 11 ori în acest an, ajungând la aproape 40.000, potrivit datelor guvernului slovac publicate în octombrie.

"Controalele la frontieră ... sunt extinse pentru perioada 3 noiembrie 2023 - 22 noiembrie 2023", se arată într-un regulament emis de Ministerul polonez al Afacerilor Interne și Administrației.

Controalele temporare la granița cu Slovacia au fost introduse la 4 octombrie, Varșovia invocând "o amenințare serioasă de imigrație ilegală pe secțiunea polono-slovacă a frontierei de stat". Măsura a fost ulterior prelungită până la 2 noiembrie.

Conform ultimului regulament, frontiera poate fi traversată prin opt puncte de trecere rutieră și trei puncte de trecere feroviară și unsprezece puncte de trecere pietonală.

 

Situația migrărilor ilegale la nivel european

 

Polonia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Austria și Germania fac parte din zona de frontieră deschisă Schengen a Uniunii Europene. În septembrie, Germania a introdus controale la frontierele cu țările vecine din componența Schemgem, în contextul în care statele europene se confruntă cu o migrație în creștere, iar UE elaborează un nou pact privind migrația care va revizui normele de gestionare a sosirilor neregulamentare.

Țările Uniunii Europene au ajuns la începutul lunii octombrie la un acord privind modul în care să gestioneze imigrația ilegală în perioadele în care numărul sosirilor este tot mai mare, vizând revizuirea normelor privind azilul și migrația din cadrul blocului comunitar înainte de alegerile pan-europene de anul viitor.

UE încearcă să își reformeze sistemul de azil de când, în urmă cu opt ani, peste un milion de persoane au ajuns pe țărmurile țărilor din sud, luând prin surprindere blocul comunitar și copleșind țări precum Grecia și Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel