PPC, care a preluat Enel România, are printre obiective un profit operaţional de 2,3 miliarde de euro în 2026

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Georgios Stassis, președintele și CEO al PPC S.A.
Georgios Stassis, președintele și CEO al PPC S.A.
Grupul elen PPC, care anul trecut a preluat participaţiile Grupului Enel în România, şi-a prezentat marţi la Londra planul său strategic pentru perioada 2024-2026, care are printre obiective un profit operaţional de 2,3 miliarde de euro în 2026, informează un comunicat de presă.

Planul strategic al grupului se bazează pe o creştere financiară robustă, investiţii profitabile în Grecia şi în ţările din Grup, valorificarea oportunităţilor tranziţiei verzi, o abordare centrată pe client, tehnologie şi parteneriate.

"Perioada 2024-2026 va fi una de investiţii de 9 miliarde de euro, creând valoare pentru Grup şi valoare adăugată pentru clienţi, acţionari, angajaţi şi mediu în toate ţările în care activăm. Cu noul nostru plan de afaceri, Grupul PPC este poziţionat strategic în domeniul tranziţiei verzi. Infrastructura verde şi instrumentele pe care le creăm vor permite clienţilor noştri să profite de beneficiile viitorului energiei curate şi de posibilităţile sale în noua eră a electrificării...Ne propunem să creştem în mod responsabil şi cu prudenţă la nivel financiar, pentru a ne asigura că Grupul PPC îşi va îndeplini în mod eficient rolul esenţial în toate ţările în care operează", a declarat preşedintele şi CEO-ul Grupului PPC, Georgios Stassis.

În următorii trei ani, Grupul PPC îşi propune creşterea capacităţii instalate cu un ritm de 18% anual, reconfirmându-şi totodată intenţia de a renunţa la toate unităţile pe bază de cărbune până în 2026. De asemenea, Grupul PPC îşi propune să ajungă la un nivel de 8,9 GW de capacităţi de producţie din surse regenerabile până în 2026.

Sunt prevăzute investiţii totale de 9 miliarde de euro în următorii trei ani, în principal în surse regenerabile de energie, modernizarea reţelelor şi activităţi noi, în urcare cu 130% faţă de perioada 2021-2023, proiectele urmând să fie finanţate în principal prin fluxurile de numerar operaţional ale Grupului şi într-o măsură mai mică din credite, din care 80% au fost deja angajate. În plus, PPC are în vedere extinderea în Europa de Sud-Est, valorificând oportunităţile de creare de valoare prin legăturile între ţări, în cadrul coridorului energetic creat de Grup, şi intrarea pe noi pieţe relevante, cum ar fi reţelele de fibră optică şi dezvoltarea în continuare a noilor activităţi care au fost deja iniţiate, cum ar fi domeniul mobilităţii electrice.

Public Power Corporation S.A. (PPC) este o companie importantă de utilităţi electrice din Europa de Sud-Est, cu activităţi în domeniul producerii, distribuţiei, operării de reţele şi vânzării de produse şi servicii energetice avansate în Grecia, România şi Macedonia de Nord. PPC are o capacitate totală instalată de 10,7 GW, constând din centrale termice, hidro şi din surse regenerabile cu o producţie anuală totală de peste 20TWh, în timp ce în segmentul de distribuţie, baza totală de active reglementate se ridică la aproximativ 4,3 miliarde de euro. Grupul PPC este principalul furnizor de energie electrică din Grecia şi România, deservind 8,7 milioane de clienţi în total, furnizând peste 35 TWh de energie şi o gamă largă de produse şi servicii energetice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com

pixel