Prețurile la alimente sunt în creștere. Lactatele și uleiurile sunt în top
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Huercasa vinde alimente ambalate
Huercasa vinde alimente ambalate
Prețurile la alimente sunt pe un trend ascendent conform FAO, astfel că acest lucru se va resimți și în România. Doar prețul la carne este momentan în stagnare.

FAO  a publicat analiza sa pentru prețurile alimentelor începând din ianuarie 2019. Astfel, indicele prețurilor a avut o valoare de 164,8 puncte, față de 161,8 puncte în luna decembrie 2018. Totuși, comparativ cu ianuarie 2018, indicele rămâne cu 2,2% sub nivelul înregistrat în luna ianuarie 2018.

FAO a precizta că preţul lactatelor a crescut cu 7,2%  față de decembrie, după ce acesta a fost pe trend descendent 7 luni. Exporturile scăzute din Europa, ca urmare a cererii interne puternice, au fost principalul factor care a stat la baza acestei creşteri.

Preţul uleiurilor vegetale a crescut cu 4,3% în luna ianuarie, comparativ cu luna decembrie, în timp ce preţul zahărului a crescut cu 1,3%. În schimb, preţul la carne a rămas neschimbat.

2,611 miliarde tone va fi producția mondială de cereale, producţiile de porumb, grâu şi orez fiind evaluate la o cotă mai mare. "O mare parte din creşterea preconizată este asociată cu creşterile aşteptate în Europa, unde vremea favorabilă a fost benefică pentru randamente iar însămânţările sunt prognozate să se extindă, graţie preţurilor atractive", afirmă FAO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel