Prejudiciu de peste 10 milioane lei adus statului, prin tranzacții cu monede virtuale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
ANAF / Foto: DCBusiness
ANAF / Foto: DCBusiness
O companie de monede a realizat acest prejudiciu statului român prin nedeclararea unei mari sume de bani provenite din tranzacții cu monede virtuale.

Prejudiciu de peste 10 milioane de lei stabilit de inspectorii antifraudă în domeniul tranzacțiilor cu monede virtuale Inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au identificat în luna mai a.c, la un singur agent economic, venituri de peste 100 milioane de lei provenind din tranzacții cu monede virtuale care au fost omise de la declarare. Astfel au fost stabilite obligații fiscale suplimentare de aproximativ 10 milioane de lei, sumă ce a fost achitată integral la bugetul de stat în timpul verificărilor.

Direcția generală antifraudă fiscală desfășoară permanent acțiuni de analiză și control, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul tranzacțiilor cu monede virtuale, verificări specifice care vizeză atât personae juridice cât și persoane fizice, pentru identificarea fenomenelor de neconformare fiscală.

ANAF recomandă tuturor persoanelor care au realizat venituri din transferul de monedă virtuală să declare veniturile obținute din aceste activități, respective să achite taxele și impozitele datorate în termenele legale, evitând astfel inițierea de controale fiscale și implicit stabilirea de dobânzi și penalități suplimentare debitelor principale datorate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel