"Continuăm marile investiții în infrastructură și aprobăm proiectul Drumului Expres Bacău - Piatra Neamț, în lungime de 51 de kilometri. Este o investiție de peste 9 miliarde de lei, îndelung așteptată de locuitorii din zonă și de mediul de afaceri local. Finanțarea este asigurată în special din fonduri europene, iar termenul de realizare este de 4 ani. Alt proiect rutier important aprobat azi este drumul de legătură Pucioasa-Fieni, investiție de peste 680 de milioane de lei, finanțată tot din fonduri europene.
Înțeleg de la domnul ministru al Agriculturii că este gata selecția proiectelor din schema de susținere a producției românești INVESTALIM. Sunt eligibile investiții de peste 4.5 miliarde de lei, din care ajutorul de stat este de aproape 2.7 miliarde. Interesul major al antreprenorilor arată un parteneriat real între guvern și mediul de afaceri pentru dezvoltarea producției locale. Asta înseamnă construirea unor noi fabrici sau dezvoltarea celor existente în procesarea cărnii, a uleiului, a fructelor, a zahărului sau în morărit și panificație. România își dezvoltă astfel capacitatea de a produce alimente din materie primă provenind de la fermierii noștri, un obiectiv strategic al acestei guvernări care, din punctul meu de vedere, va contribui la scăderea balanței comerciale!", a anunţat prim-ministrul.
"Trecem într-o nouă etapă și în proiectul de digitalizare de la Registrul Comerțului. Știu că a fost nevoie de întreruperea activității Registrului pentru o săptămână, dar de azi beneficiile sunt majore pentru antreprenorii români. Întregul parcurs de activitate al unei firme poate fi acum gestionat online. Concret, reducem timpul necesar înființării unei firme de la 72 de ore la doar 24. Mai mult, în maxim 15 minute se pot completa și încărca documentele în noul portal dezvoltat de ONRC. Sistemul va fi folosit de două milioane de beneficiari în următorii 5 ani – iar acum sunt deja 1,6 milioane de firme care îl utilizează.
Aprobăm și un set de măsuri pentru protecția și siguranța copiilor aflați în grija asistenților maternali. Introducem condiții mai riguroase de pregătire, venituri și vârstă pentru persoanele care pot avea grijă de copii ca asistenți maternali doar după evaluarea psihologului și a asistentului social. Sunt modificări legislative ce pun pe primul loc interesul copilului, propuse de Ministerul Familiei, ca urmare a controalelor făcute împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului", a subliniat Marcel Ciolacu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Andrei Caramitru trage un...
Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...
Consiliul Concurenţei...
Firmele cu afaceri peste 1...
Executivul condus de Ilie...
Piața imobiliară crește cu...
Ministerul Dezvoltării și...
România împrumută până la 5...
Organizaţia Ţărilor...
Un număr de 1,1 milioane de...
Suedia respinge categoric ideea...
Autoritatea Naţională pentru...
Deficitul balanţei comerciale...
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...
Unicornul european Revolut își ridică miza: vrea...
OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...
Trump impune noi tarife vamale...
Sub presiunea lui Donald...